El director d''Èdip', Oriol Broggi, i el seu protagonista Julio Manrique, el 3 d'abril del 2017.

‘Èdip’ d’Oriol Broggi i ‘Un tret al cap’ de Pau Miró, a la temporada cultural de tardor

  • Xarim Aresté (27 d’octubre) i Toni Xuclà (25 de novembre) portaran la música en viu al Principal. 
  • El número d’espectadors va baixar un 7 per cent pel menor número de representacions la temporada passada. 

La versió del clàssic de Sòfocles Èdip, d’Oriol Broggi i protagonitzada per Julio Manrique, és un dels principals atractius de la programació cultural de Sabadell de la propera tardor. Com ja va fer fa uns anys amb l’aclamadíssima Incendis, Broggi portarà el seu darrer èxit al Teatre Principal, el 21 d’octubre a les 18 hores. 

La tragèdia grega de Sòfocles en versió de Jeroni Rubió és el principal atractiu de la temporada cultural. Un muntatge dirigit per Oriol Broggi i protagonitzat per Julio Manrique. Gairebé dues hores de teatre d’alta qualitat i intensitat.

L’altre plat fort de la temporada teatral arribarà abans, el 7 d’octubre, també a les 18 hores, de la mà d’Emma Vilarasau, amb Un tret al cap, dirigida per Pau Miró. Una obra interpretada per tres personatges femenins amb força, com Imma Colomer, Mar Ulldemolins i la pròpia Vilarasau.

 
El 17 de novembre, al Teatre Principal, es representarà l’espectacle Els darrers dies de la Catalunya republicana, de la companyia Terra Teatre, basat en els textos d’Antoni Rovira i Virgili, amb l’actor Jordi Hervás en la pell de l’escriptor.

Concerts

Dos concerts de música en viu al Principal. Xarim Aresté presentarà Polinèsies, el 27 d’octubre a les 21 hores. I Toni Xuclà portarà Shen Nu i altres tresors amagats, el 25 de novembre a les 18 hores. 

Teatre familiar

Joventut de la Faràndula protagonitzarà el teatre familiar com és habitual, amb quatre funcions de La Bella i la Bèstia (del 3 a l’11 de novembre) i els tradicionals Pastorets, que arrencaran el 16 de desembre i acabaran el 13 de gener. En total vuit funcions del clàssic de Folch i Torres.

Música simfònica

Com és habitual, l’Orquestra Simfònica del Vallès farà el seu cicle de concerts simfònics a La Faràndula. Arrencarà el 5 d’octubre amb Chopin, Polònia i Dràcula. El 16 de novembre es farà el concert Una galàxia de músiques. El següent concert simfònic serà el 30 de novembre, amb West Side Story. L’any acabarà amb música, amb el Festival de valsos i danses, com és habitual en doble sessió: el 29 de desembre a la nit i el 30 de desembre al migdia.

Òpera

Els Amics de l’Òpera de Sabadell arrencaran la seva temporada a finals d’octubre (24, 26 i 28 d’octubre) amb Falstaff, de Verdi. El 23 i 24 de novembre representaran Thamos, rei d’Egipte, de W.A.Mozart.

Música de cambra

Joventuts Musicals farà un nou cicle de música de cambra, un dels clàssics del Principal. Arrenquen el 19 d’octubre amb Duo Almiron – Reguera. El 9 de novembre, Daniel Ligorio farà el concert East and West Side Story. El 2 de novembre Bernat Castillejo dirigirà la Banda de Música en el concert Orient i Occident. El 14 de novembre es farà el concert Cor de cambra sota Palau de Blanes.

Música de cobla

En aquesta ocasió hi haurà dos concerts de cobla. Per un costat, el dia 11 de novembre es farà el concert Cercant un nou camí. Per altra banda, el 23 de desembre es farà el Concert de Sant Esteve amb un tribut a Ricard Viladesau i Joan Lluis Moraleda.

Estruch

L’Estruch mantindrà la seva programació d’arts escèniques, dansa, circ i altres disciplines alternatives. En destaca l’espectacle de TIC Escènic amb motiu del centenari de Manuel de Pedrolo, Aquesta nit tanquem, el 27 d’octubre a les 21 hores. La companyia Pepa Plana portarà el seu espectacle Pepa Plana i Orobitg, el 29 de setembre a les 21 hores. El 6 d’octubre es farà la 13ª edició del Certàmen coreogràfic de Sabadell (20 hores). El 28 de novembre es passaran els curs del festival Mecal (21 hores). El dia 1 de desembre arribarà a La Vela el premi Zirkòlia 2018 a l’artista emergent, Andreu Casadellà, amb El final del vermell. Feliu Formosa i Cinta Massip portaran l’espectacle Que jo sóc jo, a les 21 hores.

Baixa un 7 per cent el número d’espectadors

El número d’espectadors de la temporada cultura s’ha reduït un 7 per cent en comparació amb l’any anterior, ja que hi ha hagut 85.000 espectadors respecte els 92.000 restants. L’Ajuntament ho justifica en el menor número d’espectacles programats i assegura que l’ocupació ha pujat un 5 per cent.

Foto portada: el director d’Èdip, Oriol Broggi, i el seu protagonista Julio Manrique, el 3 d’abril del 2017.