Empar Moliner presenta el seu llibre 'La col·laboradora'

Què fan per Sant Jordi a Sabadell?

Tot i que Sant Jordi es celebra sobretot el proper dilluns, al passeig de la Plaça Major però també a molts barris i escoles de tota la ciutat, la programació d’aquest dia tan tradicional i estimat s’estèn durant molts dies a Sabadell. De fet, les presentacions de llibres han començat fa dies. Aquest any la programació és molt variada i s’estèn també després del dia 23. Aquí us deixem una selecció d’actes.

En els dies previs a Sant Jordi ja s’han fet activitats a la ciutat tant a les biblioteques com diverses presentacions de llibres. Per exemple, les d’Empar Moliner aquest dimecres al casal Pere Quart (que protagonitza la fotografia) o els llibres dels periodistes Víctor Colomer i Antonio Santamaria. Però n’hi han més.

Dijous 19 abril

· A les 19.30 Manuel Foraster presenta Vacances Pagades a La Llar del Llibre.
· De 19.30 a 21 hores al Centre Cívic de la Creu Alta es ret homenatge a Pere Calders en el centenari del seu naixement. Hi participa la filla de l’autor, i l’especialista en la seva obra Jaume Aulet.

Divendres 20 abril

· Taller de roses i punts de llibre, al centre cívic de Can Deu (a les 17.30 hores) i al centre cívic de Torre-romeu (a les 18.30 hores).

Dissabte 21 abril

· Durant bona part del matí i la tarda, diversos autors signaran llibres, com a mínim, a La Llar del Llibre, l’Abacus i El Corte Inglés de Sabadell.
· De 10 a 20 hores, a La Mirada (c/Raval de Dins) , Laia Codina impartirà un taller de roses de Sant Jordi amb feltre.
· A la plaça de La Creu de Barberà, a partir de les 17 hores, hi haurà parades de roses, intercanvi de llibres. A les 18 hores hi haurà sardanes amb la Cobla Nova. A les 19 hores s’entreguen els premis del sisè concurs de Sant Jordi i xocolatada.

Diumenge 22 abril

· A la plaça de La Creu de Barbera hi haurà parades de llibres de les 10 a les 15 hores.
· A partir de les 10 hores i fins l’hora de dinar, es celebra la Diada de Sant Jordi a Sol i Padrís. Es farà una sardinada, es pinta un mural, batucada, xocolata, valls del grup de joves, sardanes, bastoners, contes i tallers.

Dilluns 23 abril

· De les 9 a les 21 hores: el jardí de l’Espai Cultura Unnim, el passeig de la plaça Major i la plaça del Doctor Robert acolliran les principals activitats del Sant Jordi sabadellenc: parades de llibres i roses, signatures de llibres, visites a edificis, espectacles i tallers infantils, concerts, la bibliocarpa i sardanes.
· De les 10 a les 12 hores: al vestíbul de l’ajuntament els alumnes de les escoles de Sabadell llegiran una selecció de contes de Pere Calders en el centenari del seu naixement.
· De les 17 a les 19 hores: ciutadans vinculats a entitats i col·lectius de la ciutat llegiran textos de Pere Calders.

Altres Activitats:
· A la plaça de La Creu de Barberà hi haurà parades de llibres de les 10 a les 20 hores.
· L’associació de veïns de la Ronda Collsalarca posarà parades de roses al carrer Caucàs, amb parades de llibres, audició i ballade de sardanes a les 17 hores i audició de cant coral a les 18.15 hores. A les 19.30 hores hi haurà el Ball de la rosa, amb lliurament de llibres i roses als assistents.
· A les 10.30 hores l’IES Sabadell fa una festa i una mostra de tallers de l’Espai Jove de Can Rull.
· Al centre cívic de La Creu de Barberà hi haurà un taller de poesia un de roses i punts de llibre. Al de Torre-romeu hi haurà un de poesia i intercanvi de llibres.
· A les 16 hores a la biblioteca del Sud hi haurà el concert de Sant Jordi, de la coral d’alumnes de l’IES Les Termes i el Col·legi La Immaculada.

Dimecres 25 abril

· A les 18.30 hores, s’entreguen els premis del Premi Certamen literari Llengua de Drac, a l’Auditori Pere Quart. Hi assistirà l’escriptora Isabel Clara Simó.
· A les 19 hores, l’escriptora Inma Monsó visita la Fundació Bosch i Cardellach.
· A la biblioteca del Nord es presenta Invisible i desconeguda de Joan Casals. A les 19 hores.

Dijous 26 abril

· A les 19.30 hores Jesús Ávila Granados presenta La Andalucía de los viajeros a La Llar del Llibre.

Divendres 27 abril

· Al Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crussafont s’entreguen els premis del Concurs d’Històries Fòssils. A les 18 hores.

Si teniu alguna altra activitat relacionada amb Sant Jordi i la voleu afegir, ho podeu fer en forma de comentari a aquesta notícia o enviant-nos un correu electrònic a redaccio@isabadell.cat i ho inclourem.