Foto portada: Bastoners de Sabadell. Autor: David B.

Sabadell acollirà la propera Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya

Sabadell serà la seu de la XLIII Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya que se celebrarà els dies 11 i 12 de maig en diferents punts de la ciutat.

La Trobada Nacional, que és “com la Festa Major dels bastoners”, l’ha presentat aquest dijous la Colla dels Bastoners de Sabadell en un acte al Casal Pere Quart. Normalment agrupa unes 60 colles amb 1.000 bastoners, però aquest any s’han convidat colles de tot Catalunya i de fora, pel que s’espera que hi hagi més bastoners.

En la trobada hi haurà quatre cercaviles en diferents punts de la ciutat que agruparan les colles segons la procedència o els colors i ballaran durant el matí a la plaça Llibertat, plaça dels Avis, plaça de la Creu Alta i la plaça Sant Roc. Ja a la tarda es farà la Ballada Final, amb la Ballada de l’Arreplec a l’Eix Macià, on es reuniran prop de 2.000 bastoners.

Per acabar la jornada hi haurà concerts amb Ovella Xao, Roba Estesa i Doctor Prats, que estrenen discs. Ho ha explicat Rubén Ramiro, el president de la Colla de Bastoners de Sabadell, que ha assegurat que estan “nerviosos però emocionats per preparar un esdeveniment que suposarà un abans i un després per la colla”.

Altres activitats

Per primera vegada, hi haurà la 1a Trobada de Nens Bastoners, que es farà l’11 de maig a la Plaça de la Creu Alta i que reunirà més de 500 nens i nens d’arreu del territori. Durant tot l’any ja s’ha anat fent el projecte Escoles Bastoneres, que serveix per a que els nens i nenes de la ciutat coneguin i s’impliquin en el Ball de Bastons. En total han participat uns 1.500 nens.

Aquest any també s’ha preparat una trobada d’antics bastoners i bastoneres amb un sopar i música per a què puguin explicar-se anècdotes.

Foto portada: els Bastoners de Sabadell. Autor: David B.