Foto portada: intervenció de Pol Leiva, nebot de Jordi Cuixart. Autor: David B.

Castellers per recordar Carme Forcadell i Jordi Cuixart

Com ja és tradició, els Castellers de Sabadell han tancat la diada de Sant Jordi amb una actuació a la ciutat. Aquest any, però, els Saballuts han volgut dedicar l’actuació a Jordi Cuixart i Carme Forcadell, que fa un mes que és a Alcalá-Meco empresonada, i s’ha comptat amb la presència d’alguns familiars.

Els Castellers han fet l’acte perquè “consideràvem que calia fer esment de la situació que viuen dos conciutadans nostres i moltes altres persones que viuen una situació d’injustícia”, segons ha dit Joan Carles Sánchez, el president de la colla, que ha volgut agrair la presència de familiars i amics de Cuixart i Forcadell.

Pol Leiva, nebot de Jordi Cuixart, ha parlat en nom dels familiars i ha tingut unes paraules d’agraïment pels assistents i pels castellers, “que ahir eren a Santa Perpètua celebrant els 43 anys del Jordi”. ”Us demano que persistim i que seguim com fins ara, tossudament alçats”, ha afegit.

“Que la llibertat deixi de ser una llegenda”

Des de l’ANC Sabadell per la Independència i Òmnium Sabadell s’ha llegit un manifest que ha remarcat que “la força de la paraula està guanyant la batalla dels jutges mesquins i dels polítics cretins”, alhora que deia que “la cultura ens fa lliures i ens transporta a prop dels nostres amics i amigues empresonades o exiliades”.

Les representants de les dues entitats sobiranistes han afegit que “el 16 de cada mes, recordem que hi ha Jordis i princeses en presó preventiva”. “Ells no defalleixen i nosaltres tampoc”, han sentenciat.

Després dels parlaments s’ha procedit a l’actuació dels Saballuts, que han fet dos pilars de quatre, un 3 de 7, un 4 de 7 i un 2 de 6.

Foto portada: intervenció de Pol Leiva, nebot de Jordi Cuixart. Autor: David B.