Algunes de les fotografies de Montse Mármol al Museu d'Art de Sabadell. Autor: R. Cañadas

Sense el tancat Museu del Gas, així serà el Dia i la Nit dels Museus

  • Sabadell celebra la vuitena festa del Dia Internacional dels Museus.
  • Enguany, però, amb un participant menys: el Museu de Gas.

Els quatre museus de la ciutat (Història, Art, Espai Cultura i Miquel Crusafont, tots al Centre) s’uneixen per vuitè any consecutiu en el Dia Internacional dels Museus, que se celebrarà del 18 al 19 de maig. Les activitats del cap de setmana es dividiran en tallers al carrer i en un itinerari on s’exhibiran les Joies del Museu.

Els museus de Sabadell obren les seves portes el 18 de maig fins a la mitjanit per ensenyar tot el tenen i fer valdre la seva feina. Durant aquests dies, l’entrada serà gratuïta en tots ells i es realitzarà un itinerari per descobrir la Joia que amaga cada un d’ells. La ruta començarà a l’Espai Cultura Fundació 1859 el dissabte a les 18h i també a les 21h. El diumenge al matí, cada museu oferirà un taller diferent al carrer Sant Antoni. Totes les activitats són gratuïtes i no requereixen inscripció prèvia.

La Joia del Museu

Sabadell va acollir aquesta iniciativa ara fa un any. Cada entitat ha escollit una peça especial per representar la seva joia. Enguany, els goigs culturals són: un davantal, un filat espinós, una bicicleta i un fòssil d’un esquirol volador. En l’itinerari que dirigirà Pep Muñoz el dissabte 18 de maig a les sis de la tarda o a les nou del vespre, Quatre museus, quatre històries, el públic no només podrà ser partícip de les anècdotes i curiositats de cada una de les institucions, així com de llurs exposicions, sinó que també podran observar una de les peces més destacades.

Tallers infantils

Diumenge 19 de maig d’onze a dues del migdia cada Museu traurà al carrer Sant Antoni un taller relacionat amb llur àmbit de treball. Els petits de cada casa tindran la possibilitat de construir un robot que pinta la superfície per on camina, crear el seu propi personatge i fer una careta d’un esquirol volador.

Foto portada: una de les exposicions del Museu d’Art. Autor: R.Cañadas.