Foto portada: la cercavila infernal, aquest diumenge a la nit. Autor: David B.

Serracant: “ha estat una Festa Major increïble”

Valoració positiva del govern municipal de la Festa Major, a falta d’unes poques hores per la seva finalització. L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha definit la festa com “increïble”, “tranquil·la” i “molt participada”. Així mateix, ha destacat especialment la jornada castellera, un fet “culminant” d’aquests dies.

“Ha estat una festa tranquil·la i agradable, amb una pressió per la seguretat que ha estat molt ben resolta pels cossos policials. S’ha consolidat que l’Eix Macià és un molt bon espai per fer actes de gran format”. Així valora l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, la Festa Major d’enguany. La convivència entre Barraques i fira “ha funcionat molt bé i hi ha bona convivència entre els diferents públics”, assegura la regidora de Cultura, Montserrat Chacon (ERC). Els concerts a l’Eix Macià han atret entre 12.000 i 15.000 persones cada dia. Així mateix, unes 4.000 persones han participat en la passejada en bicicleta i patins i més de 3.000 persones van agafar la sortida en alguna de les curses atlètiques.

Públic en un dels concerts a l'Eix Macià. Autor: David B.
Públic en un dels concerts a l’Eix Macià. Autor: David B.

Entre les principals novetats, hi ha hagut el tall dos dies de l’eix central al trànsit. L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha reconegut que hi ha hagut “bastantes consultes” al 010 sobre el tall però manté que “l’eix central ha de consolidar-se com un eix que es pot tallar en algunes ocasions, polint detalls mica en mica”.

Cal que la gent s’acostumi a una nova utilització de la ciutat; la festa vol arribar a tot arreu i volem que tothom se senti de Festa Major. Hem fet un pas destacat aquest any”.

Entre les novetats, hi ha hagut el bus urbà per la nit. L’alcalde fa una bona valoració a expenses de tenir les dades de viatgers. “Segur que necessitarà un temps per consolidar-se”, ha finalitzat.

“L’any que ve hi haurà més mocadors i banderes”

Chacon ha recordat que el programa d’enguany és resultat d’un procés participatiu, que anirà perfilant la festa al futur a través d’un plenari i les comissions. “La Festa Major ha estat més en mans de les entitats que mai”, manté l’alcalde. “De la participació han sortit trets distintius com els domassos i els mocadors, que han funcionat bé”, ha assegurat. “El mocador i la bandera ha tingut una gran acollida, fem una bona valoració i segur que l’any que ve n’hi hauran molts més”, parla l’alcalde.

“Més enllà dels concerts”

Per la seva part, la tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Marisol Martínez (Guanyem), ha afegit que Sabadell ha de tenir una festa major d’atracció comarcal. En aquest sentit, hi inclou tot un seguit d’activitats que han organitzat des del Gremi d’Hosteleria. “A cada carrer del centre hi ha hagut concerts, música, festa… entre tots hem fet una festa major que ha anat més enllà dels concerts i les activitats organitzades per l’Ajuntament”, ha reblat.

Foto portada: la cercavila infernal, aquest diumenge a la nit. Autor: David B.