Àngels Bassas al Fresc Festival. Autor: David B.

Un fresc passeig per Nova York

L’actriu empordanesa Àngels Bassas, ben coneguda per la seva trajectòria sobretot en televisió – El cor de la ciutat, Cuéntame…-   i teatre, i també escriptora – la col·lecció de contes infantils Patatu, o la novel·la feminista Dóna’t han sortit de la seva mà- ha visitat el Fresc Festival de Sabadell amb l’espectacle poètic i literari Nova York escrita.

Acompanyada pel saxofonista Pep Poblet, la intèrpret, amb la seva elegància natural i la seva magnífica veu, de dicció perfecta, han proposat un recorregut per fragments d’autors com Paul Auster, Teju Cole, Edmund White, o Zadie Smith. La ciutat dels gratacels, universalment coneguda dins l’imaginari popular gràcies a la literatura, el cinema, la música i la televisió, és el marc ideal per l’expressió artística.

Bassas, que aquest darrer cap de setmana va publicar un article sobre la invisibilització de les dones, particularment les actrius, un cop passen dels 40 anys, ha demostrat que, com el bon vi, va a més amb el pas dels anys. Presència escènica, do de gents i expressivitat natural són només algunes de les característiques de l’actriu, que a l’escenari OFF del festival, en petit format i ben a prop del públic, ha delectat amb la selecció de textos.

Entrellaçant-se amb fragments musicals a càrrec de Poblet – Summertime de George Gershwin  i el sempre infal·lible Imagine de John Lennon, amb que s’ha tancat l’espectacle, són  dos dels noms que han sonat- Àngels Bassas ha començat per un fragment de l’any 1948 per passar a un que descriu l’atemptat de les Torres Bessones que va tenir lloc el dimarts onze de setembre de 2001. Seguidament, un fragment de Días memorables, de Michael Cunninham; La señorita Adele, de Zadie Smith – extret del recull Historia de dos ciudades -, Fin de semana en Nueva York, de Josep Pla, i dos fragments de la Trilogia de Nova York de Paul Auster – el darrer, llegit en anglès amb traducció al català- han estat els escollits en aquest senzill però elegantíssim muntatge de pràcticament una hora de durada. Una petita joia per gaudir de la paraula.

Foto portada: Àngels Bassas al Fresc Festival. Autor: David B.