Justin Webster i Enric Bach. Autor: HBO

Un sabadellenc dirigeix ‘El Pionero’, sobre Jesús Gil, i la primera sèrie de HBO realitzada a Espanya

El guionista, director i productor audiovisual sabadellenc, Enric Bach, ha estrenat fa uns dies la minisèrie documental de no-ficció de quatre capítols sobre la vida i figura de Jesús Gil. Es diu El pionero i l’emet la prestigiosa HBO. 

El pionero produïda per HBO Espanya, està dirigida pel sabadellenc Enric Bach i el britànic Justin Webster. Bach ha dirigit també el documental Dimanche à Brazzaville i ha estat guionista de la mini-sèrie Muerte en León, Noche 23F: El debate, de 21 episodis de Salvados, i també de El pionero.

Aquesta docusèrie que es va estrenar el passat 7 de juliol és la primera sèrie de HBO realitzada a Espanya. El pionero, mostra la història d’un dels personatges més controvertits de la història recent espanyola, Jesús Gil, estimat per uns i odiat per altres.

Qui va ser Jesús Gil?

Gil va ser constructor, president i propietari de l’Atlético de Madrid i alcalde de Marbella amb el partit que liderava, el Grupo Independiente Liberal (GIL). Gil va ser condemnat diverses vegades per diversos delictes i va estar en etapes diferents a la presó, però a la vegada va ser un popular individu dels anys 90 i primers 2000 a Espanya.

Foto portada: Justin Webster i Enric Bach. Autor: HBO.