Foto portada: un moment del festival. Autor: David B.

Unes 1.200 persones passen per l’Embassa’t en els quatre dies de festival

Aquest diumenge han acabat els quatre dies de concerts que han format part de l’Embassa’t 2016. Un festival que en la 8a edició ha comptat amb Quimi Portet, Maïa Vidal, Mujeres i Bigott entre molts d’altres artistes. Enguany els dos escenaris principals s’han ubicat en el poliesportiu de Can Marcet, i ha mantingut espais consolidats com el primer dia al mirador del Museu del Gas, el Petit Embassa’t o els Vermuts que s’organitzen durant el mes d’abril.

El preludi als quatre dies de festival el van protagonitzar els DJ’s Loose Panties i Innercut amb les seves respectives sessions al més pur estil chillout el dijous al vespre al mirador del Museu del Gas. Quimi Portet ha estat un dels caps de cartell. El viguetà va arrencar el concert entre focs artificials apareguts espontaniament al cel sabadellenc amb una cançó dedicada, precisament, a la ciutat, Sabadell. No van faltar a la cita ni el seu bon humor ni cançons del seu últim àlbum en solitari, Ós bipolar. Des de l’escenari va parlar diverses vegades amb el públic, a qui va dir que hi tenia una “interacció excessiva” i que per això s’havien de fer les coses “amb calma i tranquil·litat”. Es va acomiadar dels “treballadors” sabadellencs amb Progresso adequadament i Massa.

D’altra banda, Maïa Vidal va actuar a l’escenari més íntim i proper d’aquest Embassa’t, molt a prop del seu públic va oferir un recital on no va fallar la seva estrella, Our place, publicada l’any passat i que va ser utilitzada en el popular anunci d’estiu d’Estrella Damm. També va interpretar Mama told me so i Bones entre altres. En la seva primera visita a Sabadell, en declaracions a iSabadell, es va mostrar molt satisfeta de l’acollida i ens va explicar el “secret” del concert: “aquesta setmana he estat malalta però ha estat arribar aquí tocar i sentir que ja estava bé” va explicar en acabar el concert.

Si no pots veure les fotos, fes-ho a Flickr: ‘Embassa’t 2016‘. El text segueix a sota.

Els registres musicals de l’Embassat s’han caracteritzat novament per la diversitat. Des de la temàtica més social de Pau Alabajos fins al tecno de Za!, que va fer embogir el públic, especialment el de la primera fila, quan el seu cantant, Pau Rodríguez, els hi va deixar la guitarra i el micròfon en acabar la última cançó del concert. Tampoc es van perdre el festival els grups Mujeres Senior i el Cor Brutal que van coincidir en demanar al públic que el 26 de juny vagi a votar “amb seny”, van dir els primers.

L’últim grup a tocar a l’Embassa’t ha estat Yacine & The Oriental Groove a la plaça del Doctor Robert, i posteriorment ha tancat el festival el programa Els Experts de la ràdio musical iCat.cat. Arnau Solsona, director del festival, valora així la vuintena edició:

Unes 1.200 persones han passat per l’Embassa’t 2016. Contents d’haver-nos pogut adaptar al nou espai, Can Marcet, on ens hi hem trobat molt còmodes, tan per l’escenari gran com el petit, sembla que a la gent també l’hi ha agradat la novetat, el barri de Gràcia també ens ha acollit molt bé; contents d’haver pogut fer la 8a edició i, com sempre, posant la mirada en el futur i intentar que en les pròximes edicions adeqüem encara millor els esforços perquè acabin revertint en el públic esperat i la qualitat que busquem sempre.

De fet l’Embassa’t no ha acabat, durant els dijous del mes de juliol al mirador del Museu del Gas hi haurà el Club, amb diferents propostes musicals pel vespre sabadellenc.

Foto portada: un moment del festival. Autor: David B.