Rosvi Moix - Presidenta Gremi Fabricants. Autor: David B.

Aquests són els guardonats amb els premis Floc de Llana, del Gremi de Fabricants, aquest any

L’empresa Torres Pradas, Joaquim Badia, la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell i les Missioneres de Jesús, Maria i Josep seran els guardonats amb els premis Floc de Llana 2019, que entrega el Gremi de Fabricants de Sabadell amb motiu de la celebració de Sant Sebastià, patró de l’entitat i del sector tèxtil. 

El Gremi de Fabricants celebra aquest dilluns al vespre la seva habitual festa patronal, en la que es fa entrega d’aquests reconeixements. El premi Floc de llana a l’empresa tèxtil serà pel Grup Torres Pradas per la seva trajectòria “creixent” des de 1975, i “pel seu compromís amb la indústria, amb la creació de llocs de treball i la preservació del medi ambient”. L’altre Floc de Llana a títol individual el rebrà Joaquim Badia, qui ha estat durant molt anys la cara més coneguda del Banc Sabadell a la ciutat. Se’l guardona pel seu “compromís amb el desenvolupament social, cultural i econòmic de Sabadell i per la seva manera de fer i de ser, sempre constructiva, col·laboradora i amable”.

D’altra banda, el Gremi entregarà dos reconeixements. Un a la FAV, la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell, pel seu cinquantenari “treballant per la comunitat i per la cohesió de l’entramat veïnal del
municipi”. I un segon, amb donació social, a la congregació benèfica de les Missioneres de Jesús, Maria i Josep, ubicades a la zona sud de Sabadell, per la seva “tasca social de suport a les famílies en l’educació dels seus fills” a través de la llar d’infants Mare de Déu del Pilar.

Guardonats anteriors

L’any passat els Flocs de Llana van ser per l’empresa Lanitex SA, l’Associació de Professionals i Amics del Tèxtil, que reivindica el Museu Tèxtil de Sabadell des de fa anys, i l’historiador Josep Maria Benaul, que ha fet nombrosos estudis sobre la història tèxtil i la indústria llanera local al llarg de la seva trajectòria professional.

Foto portada: la presidenta del Gremi, Rosvi Moix, aquest divendres. Autor: David B.