Terrassa Teteria plaça del Gas

Els bars podran ampliar les terrasses

L’Ajuntament permetrà ampliar les terrasses als bars i restaurants a partir de la fase 1 del desconfinament sempre que les condicions del carrer ho facin possible. En cas contrari, bonificarà la taxa de terrasses de forma proporcional. També permetrà ajornar la taxa de terrasses mig any o fraccionar-la en un màxim de quatre anys. El govern municipal ha presentat els titulars d’un pla de suport a la restauració, un dels sectors més colpejats per la crisi del coronavirus i l’estat d’alarma. 

Després de les peticions arribades des dels grups municipals (bàsicament ERC i Ciutadans) o el Gremi d’Hostaleria, i tal i com estan fent moltes altres ciutats, l’Ajuntament s’ha compromès aquest divendres a flexibilitzar mesures amb la restauració per mirar d’esmorteir el cop del coronavirus. El pla en concret es presentarà la setmana vinent però el consistori ha avançat aquest divendres les línies principals.

Així els bars i restaurants podran incrementar la superfície de terrassa. Això serà així sempre i quan el carrer ho permeti, cosa que no passa sempre. Cal recordar que a partir de la fase 1 de desconfinament es podran obrir les terrasses al 50 per cent de capacitat. Per exemple, si es doblés la superfície de la terrassa la capacitat seria la mateixa que tenia el local abans de l’estat d’alarma però ampliant les distàncies entre taula i taula. En els propers dies es comunicaran els criteris que hauran de complir. En cap cas caldrà pagar més a la taxa de terrasses de l’estipulat per la temporada.

Si no es pot guanyar terrassa, es pagarà menys

En el cas que el carrer no permeti incrementar la terrassa, l’Ajuntament es compromet a bonificar la taxa de terrasses.

Ajornament i fraccionament

Si l’interessat ho demana l’Ajuntament permetrà ajornar fins a sis mesos el pagament de la taxa i un cop acabi el període es podrà fraccionar el rebut fins a quatre anys.

Tancats des del 14 de març

La major part de la restauració està tancada des del 14 de març, quan la Generalitat va decretar el seu tancament, 24 hores abans de l’aprovació de l’estat d’alarma. Des d’aquell dia, l’Ajuntament no els ha de cobrar la taxa de terrasses i, si s’ha cobrat, s’ha compromès a tornar els diners d’ofici. En aquest temps només han pogut enviar menjar a domicili i, des de fa uns dies, cuinar menjar per recollir al local.

Demanen potenciar les terrasses per “salvar llocs de feina”

El pronòstic del Gremi d’Hostaleria: un de cada 5 bars i restaurants ja no obrirà

Foto portada: una terrassa, a la cèntrica plaça del Gas. Autor: David B.