Un visitant en un dels comerços de Via Sabadell. Autor: David B.

La Cambra impulsa el distintiu ‘Comerç de confiança’

  • L’ens cameral i l’Ajuntament finançaran dues terceres parts del cost del segell. Esperen més de 300 distintius en una primera fase. 
  • Alberich (Cambra): “oferim una distinció per qui fa l’esforç de passar un examen i demostrar que fa les coses bé”.

La Cambra de Comerç i l’Ajuntament subvencionaran un segell, Comerç de confiança, entre aquells comerços que segueixen les recomanacions de la secretaria d’estat de Comerç en relació a la prevenció del coronavirus. L’eina s’ha presentat aquest matí. 

El distintiu certificarà aquells comerços que passin una certificació garantint que segueixen tots els protocols sanitaris establerts a la Guia de bones pràctiques que ha impulsat el govern estatal a través de la secretaria d’estat de Comerç. Hi ha mesures de tot tiputs, algunes ja prou conegudes, com la quarantena de la roba dels emproveadors, facilitar gel antisèptic als clients o tenir un protocol per protegir la plantilla dels comerços.

El distintiu Segell de confiança
El distintiu Segell de confiança

L’objectiu és recuperar la confiança en el sector comercial després de l’estat d’alarma i la lenta recuperació del consum, tot enmig dels riscos de rebrot que viu el país en les darreres setmanes. El segell s’ha posat en marxa a través de la Cambra de Comerç d’Espanya i es desplegarà ara a Sabadell. En una primera tongada, la Cambra espera certificar entre 300 i 400 establiments comercials.

“El segell pot ser una bona eina per ajudar a reactivar l’activitat comercial a la demarcació”, ha apuntat el president de la Cambra de Comerç i Indústria, Ramon Alberich: “Confiem que la proposta tingui una bona acollida i que els comerços, que ja fan les coses bé, ho demostrin amb aquesta certificació. El que oferim és una distinció per qui fa l’esforç de passar un examen”.

L’Ajuntament i la Cambra subvencionaran part del cost de l’operació. Així cada part pagarà un terç de la certificació: un terç l’establiment, un terç la Cambra i un terç l’Ajuntament, qui destinarà inicialment 5.000 euros a la mesura. El preu de l’emissió del segell és de 50 euros més IVA, als quals cal sumar 7 euros més IVA per cada identificador físic que se situa al local. La vigència serà d’un any.

“Hem de poder llançar un missatge a la ciutat: els comerços han fet bé la feina i la gent pot anar a comprar perquè la situació està controlada. El segell ens ajuda a posar rigor a aquesta declaració, a mostrar que existeix rigor i feina al darrera, una garantia que les coses s’estan fent ben fetes”, ha apuntat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés.

Els comerços que vulguin el distintiu han de seguir un tràmit telemàtic, aportant documentació i signant una declaració responsable d’haver elaborat el protocol d’actuació en matèria de seguretat i higiene. La Cambra verificarà que respon a les recomanacions del Ministeri i donarà el vistiplau al procés. Un cop col·locat el distintiu es faran “comprovacions aleatòries per veure si es compleixen les mesures”.

Els establiments que poden tramitar el distintiu són bàsicament les botigues de venda de productes i serveis. En queden fora l’hostaleria i també establiments com les perruqueries o salons d’estètica. En total, 2.985 comerços locals poden accedir al distintiu.

Foto portada: compradors en un comerç de venda de matalassos, fa unes setmanes. Autor: David B.