L’Ajuntament facilitarà que els bars instal·lin estufes

El govern municipal facilitarà a les terrasses de bars i restaurants la instal·lació de sistemes de tancament parcial i de climatització per oferir més confort als clients durant els mesos més freds, quan aquest sector pugui reobrir. 

L’Ajuntament flexibilitzarà els criteris i agilitarà els processos perquè els propietaris de bars i restaurants puguin ubicar sistemes de tancament parcial i de calefacció de les terrasses, durant els mesos de tardor i d’hivern. La mesura, que serà efectiva un cop els bars i restaurants puguin tornar a obrir, s’articularà amb l’objectiu d’oferir ajudes al sector, davant la crisi econòmica de la pandèmia.

“Evidentment ens preocupa molt la situació sanitària però també la situació econòmica en què queda la ciutat”, lamenta l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés. “A l’hivern fa fred i necessitem que aquestes terrasses es puguin tancar una mica i poder posar sistemes de climatització”, afegeix Farrés.

L’Ajuntament col·locarà elements com paravents o estufes que permetin comptar amb espais de terrassa durant aquesta temporada. La mesura ja ha estat comunicada al Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme. La nova mesura es suma a altres accions com no cobrar a bars i restaurants la taxa de terrasses mentre els establiments estiguin tancats i aplicar bonificacions de fins al 75 per cent, si la reobertura comporta limitacions d’espai. Tanmateix, està previst estendre les mesures de suport a aquest col·lectiu durant l’any vinent.

Centres d’estètica

El govern municipal s’ha posat en contacte amb la Generalitat, perquè es revisin algunes d’aquestes mesures, ja que és un sector on es posen mascaretes i  compleixen les mesures de seguretat.

Foto portada: un establiment de l’Eix Macià, ara tancat. Autora: Alba Garcia.