Pilar Clarasó. Autor: David B.

Pilar Clarasó, una vida dedicada al comerç de proximitat

La popular botiga de moda infantil de la plaça de la Creu de Barberà, Clarasó, que va obrir les seves portes a l’any 1962 tancarà la persiana aquest dilluns 30 de juliol, degut a la jubilació dels seus propietaris, Pilar Clarasó i el seu marit Josep Bescomte.

Pilar Clarasó i el seu equip han venut en aquests 56 anys més de 28.000 vestits de comunió i prop de 20.000 vestits de bateig. Explica que quan tenia 14 anys “no era una estudiant brillant”, treballava en un taller de confecció de productes infantils atenent el telèfon i va convèncer els seus pares, Francesc Clarasó i Pilar Viñals, a obrir una botiga de roba de nadó al Passeig Almogàvers.

D’aquesta forma, obria a l’any 1962, l’any de les riuades, una petita botiga de 20 metres quadrats que es convertiria de forma oficial a partir de l’any 1964 i després de vàries ampliacions arribant als 350 metres quadrats, en l’actual Clarasó, referent de botiga de vestits de comunió i bateig, amb clients vinguts d’arreu de Catalunya i “fins i tot d’Andorra”, apunta Clarasó.

La seva propietària assegura que “la botiga ha anat endavant gràcies al que em va ensenyar la meva mare que era una gran modista, tenia unes mans de plata i molt de gust. Era una ‘crack’. Va ser la meva escola i el meu referent, em va ensenyar moltíssim”.

“A partir de 1976 la botiga es va anar expandint gràcies al meu marit Josep, ja que ell té una major capacitat d’emprenedoria, d’empenta i de fer el negoci gran, en canvi nosaltres ja ens conformàvem amb el que teníem”. Clarasó subratlla que “si no hagués estat pel Josep, els meus pares i jo sola no haguéssim aconseguit mai el que hem aconseguit amb el seu suport”.

Destaca també la feina dels seus treballadors, en especial a Montse Grancha, que treballa a l’establiment des de fa 45 anys. “Va començar amb nosaltres i tancarà la tenda amb nosaltres. Això es mereix un reconeixement. Mai li agrairé el que ha fet per nosaltres. Ha viscut els bons moments i els dolents i ens ha donat els millors anys de la seva vida professional”.

Pilar Clarasó. Autor: David B.
Pilar Clarasó en la botiga a mig buidar. Autor: David B.

A uns mesos per complir els 70 anys, Pilar Clarasó explica que “ens sap greu tancar. Del 2007 al 2010 hem passat quatre anys molt dolents, però ara tanquem la botiga en un bon moment pel que fa a botiga especialitzada. Aquest any, hem venut 380 vestits de comunió, que són molts”, apunta Clarasó. “Abans de la crisi, en una campanya de tres mesos havíem arribat a vendre més de 800 vestits de comunió”.

“El futur de l’espai que ocupa la botiga no està clar, encara no sabem a qui ho llogarem. A mi em faria il·lusió poder seguir amb 20 metres quadrats de botiga, igual que com vam començar, mantenir els clients que són molt fidels i que nosaltres també som fidels amb ells i poder fer-ho en més petit comitè. He viscut una bonica història i tanco amb molta nostàlgia. Si tornés a néixer tornaria a fer el mateix. La meva feina no la canviaria per res del món, seguiria fent la feina que he fet fins ara”.

Dimarts 31 de juliol es durà a terme una festa de comiat i agraïment als clients partir de les 6 de la tarda a la botiga de l’avinguda de Barberà, 395, de la Creu de Barberà. “És un tancament per a una jubilació feliç i ho hem de celebrar” apunta Clarasó.

Foto portada: la propietària de la botiga de moda infantil, Pilar Clarasó, amb uns vestits de comunió. Autor: David B.