Presentació del postgrau en Economia Social i Solidària. Autor: David B.

La UAB impartirà un ​postgrau ​en ​​Economia ​​Social ​​i ​​Solidària a Sabadell

La Universitat Autònoma de Barcelona amplia la seva oferta formativa i durant el 2018 ofereix a l’alumnat la possibilitat de cursar el primer Postgrau en Economia Social i Solidària: Desenvolupament Local, Cooperativisme i Transformació Social.

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l’ajuntament de Sabadell i el Teler​​ Cooperatiu ​​han impulsat de forma conjunta aquest nou postgrau, una proposta formativa que busca donar resposta a la necessitat d’especialització educativa entorn un sector que està prenent força progressivament i alhora donar cobertura a les necessitats del teixit socioeconòmic del territori.

L’objectiu principal del postgrau és construir un marc d’aprenentatge i debat al voltant d’aquest model econòmic a la vegada que es formen a professionals qualificats en aquest sector demandats per part de les organitzacions, administracions públiques i el teixit associatiu”, ha explicat un dels membres del Teler Cooperatiu, Eudald Griera.

La professora del Departament d’Economia Aplicada de la Facultat Economia i Empresa de la UAB, Rosa Garcia, ha manifestat que “aquests estudis es plantegen com una eina especialment adreçada a persones que ja estiguin participant en cooperatives, entitats de l’ESS o del teixit social, o vulguin impulsar algun projecte en aquesta línia. També persones que des d’administracions públiques o des d’altres espais institucionals participen en àmbits vinculats amb l’ESS i volen eines concretes per aplicar en el seu lloc de treball i així com a graduats universitaris que busquin una especialització”.

El postgrau, que s’estrena amb una oferta de 25 places, comptarà amb professorat provinent de l’àmbit universitari, però també d’entitats i col·lectius especialitzats en l’Economia Social i Solidària. En aquest nou postgrau s’ha innovat i plantejat una proposta formativa com a facilitadora d’eines i coneixements arrelats al territori, oferint a l’hora un acompanyament especialitzat i personalitzat. D’altra banda les entitats socials i locals col·laboradores lligades a aquests estudis podran facilitar beques parcials de fins al 80 per cent del cost total dels estudis.

El regidor de Treball i Empresa de l’Ajuntament, Eduard Navarro, ha apuntat que “col·laborar en la posada en marxa d’aquest postgrau significa complir amb un objectiu més per a l’impuls d’aquest model econòmic”.

A més de les entitats impulsores del postgrau que es realitzarà a les instal·lacions de la UAB a Sabadell, compta amb el suport de la Federació Cooperatives de Treball de Catalunya, Ateneus Cooperatius/programa Aracoop, Direcció General d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa, Fundació Seira, Fundació Roca i Galès, Xarxa d’Economia Social-XES i la Fundació Autònoma Solidària-FAS.

Foto portada: Presentació del postgrau en Economia Social i Solidària. Autor: David B.