Black Friday en una botiga del Passeig. Autor. David B.

El Black Friday es consolida a Sabadell

Desenes de comerços de tots tamanys s’han apuntat aquest any al Black Friday, que ha deixat de ser una moda efímera per convertir-se en una nova campanya comercial a les portes del Nadal.

Les associacions de comerciants de Sabadell se sumen a la iniciativa, tant Comerç Centre com Ca n’Oriac Comerç, com també fan la immensa majoria de grans superfícies (Ikea i El Corte Inglés, entre altres). Durant la jornada s’anuncien descomptes importants, que a partir de divendres també s’allargaran en molts casos fins dissabte. Les plataformes de distribució ja vénen oferint descomptes des de fa dies. Bona part de les compres es faran amb la previsió d’avançar regals per nadal.

Per què Black Friday?

Aquesta campanya comercial, el ‘divendres negre’, ve importada dels Estats Units, on se celebra el divendres següent del Dia d’acció de gràcies. Durant el ‘divendres negre’, els números dels comerços passa del vermell de les pèrdues al negre dels beneficis. El Black Friday s’acompanya des de fa uns anys del Ciber Monday (dilluns cibernètic) amb amplis descomptes en les compres per internet.

Foto portada: Black Friday en una botiga del Passeig. Autor. David B.