Autor: M.Tornel.

El CIESC demana ajudes efectives per a pimes i autònoms

El Consell Intersectorial d’Empresaris (CIESC) demana mesures de xoc efectives davant la situació econòmica que està generant el Covid-19. El consell, que engloba els sectors industrials, comercials i de serveis, demana ajuts directes per a les pimes i els autònoms en l’àmbit de la tresoreria i l’operativa de les activitats durant els propers mesos.

Entre aquestes mesures de xoc, els avals públics per a sol·licitar crèdits no són una mesura ni suficient ni prou ràpida i efectiva per confiar que amb això es reactivarà l’economia. Degut a que la situació del mercat actual no entra dins dels paràmetres normals, l’aval no aporta viabilitat econòmica i financera a aquelles activitats que estan aturades a l’espera de poder reiniciar-se. La proposta dels avals podria suposar un endeutament futur per a les empreses, reduïnt la viabilitat de les seves activitats.

Llavors, quines mesures proposa el CIESC?

  • Anul·lar les quotes d’autònoms durant al menys tres mesos.
  • Ajornar la liquidació d’impostos durant tot l’any 2020.
  • Ajuts directes per finançar la despesa corrent que permeti engegar el dia a dia de les empreses, incloent els salaris i la creació d’ocupació, amb línies especials de crèdits i pòlisses sense interessos i sense avals dels particulars.
  • Tramitar online ràpidament i directa de sol·licituds, sense supeditar-ho a la concessió d’avals públics.
  • Subvencions per a la creació d’ocupació.

El CIESC considera que cal preveure una lenta reactivació en pocs mesos, a partir de juny i progressivament durant la tardor d’aquest any. Però ara, és necessari aplicar aquestes mesures de xoc immediates, directes, efectives i amb accés fàcil per a les empreses i autònoms.

Foto portada: l’avinguda Matadepera de Sabadell, punt de referència de comerços. Autor: M. Tornel.