El comerç de Sabadell és més atractiu que el de Terrassa

  • L’observatori Eixos.cat detecta que Sabadell té més atracció comercial que Terrassa.

  • El nucli històric de Sabadell té un 15 per cent de locals buits; Terrassa només un 9 per cent.

Un estudi de l’observatori econòmic Eixos.cat i del Col·legi d’APIs considera que el teixint comercial del centre de Sabadell és més atractiu que el de Terrassa. Tot i així, a Sabadell hi ha més locals buits.

L’estudi detecta 1.824 plantes baixes del teixit urbà al districte central de Sabadell i 2.233 locals a Terrassa. D’aquests a Sabadell hi hauria gairebé un 15 per cent de locals buits mentre que a la ciutat veina només un 9,4 per cent. Per tant, pel que fa a l’aprofitament comercial de les plantes baixes Terrassa sortiria millor parada.

Més atractiu comercial

En canvi, en atracció comercial Sabadell està per sobre de la cocapital vallesana. Així Sabadell té un índex del 29,6 per cent i Terrassa del 26,4 per cent. Ho calculen en relació al número de comerços d’equipament per a la llar i la persona i també els destinats a cultura i lleure respecte al total comercial. Es creu que el comerç d’equipament per a la llar i la persona i l’oci i la cultura justifiquen els desplaçaments des d’altres municipis i per tant quant més percentatge d’aquest comerç tingui un municipi, més atractiva serà la seva oferta.

Comprar o llogar un local és més car a Sabadell

Pel que fa al preu mig dels locals, segons el portal de API-Col·legis i Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya al districte 1 de Sabadell el preu de venda del metre quadrats és un 7 per cent més car que el de Terrassa (1.901 euros per metre quadrats respecte 1.777 euros). Pel que fa al lloguer, el preu sabadellenc és un 3,7 per cent superior (8,2 euros per metre quadrat contra 7.9 euros per metre quadrat).

Qui fa l’estudi?

Aquest estudi està liderat per l’observatori Eixos.cat, creat per l’empresa Planol.info a Barcelona. L’observatori analitza l’activitat econòmica de les ciutats i els polígons. D’altra banda, també està fet pel col·lectiu més nombrós d’APIs de Catalunya, amb més de 2.000 membres.

Foto portada: la Rambla de Sabadell, un dels principals pols comercials de la ciutat estudiats per l’observatori. Autor: J.d.A.