Vi Arraona - Parc agrari. Autor: David B.

El nou vi sabadellenc ‘Arraona’ es produeix de forma ecològica

El Museu d’Història ha acollit la presentació del nou vi que es produeix amb el raïm cultivat l’any passat a les vinyes municipals de Can Gambús, al Parc Agrari de Sabadell.

El nou vi del Parc Agrari de Sabadell neix amb la voluntat de reivindicar el passat vitivinícola de Sabadell i el rodal i recuperar-ne els valors agrícoles, culturals i paisatgístics. Aquest any s’han produït 1.250 ampolles de vi negre i 1.750 de vi blanc, amb de la denominació d’origen Catalunya i es comercialitzarà amb un nom nou, Arraona, fent referència al nom de l’antic poblat ibèric de Sabadell.

Les ampolles es podran adquirir properament en diversos comerços de la ciutat i tindran un preu de poc més de 9 euros.

Presentació Vi Arraona - Parc agrari. Autor: David B.
Presentació del vi Arraona al Museu d’Història. Autor: David B.

L’enòleg Iñigo Haughey ha explicat durant la presentació que “el vi negre té un cupatge del 50 per cent de Merlot i Garnatxa i el vi blanc combina les varietats de Xarel·lo i Chardonnay”.

En el procés d’elaboració d’aquest vi es pretén mantenir la feina manual a la vinya i l’aposta per una iniciativa d’agricultura social i periurbana a la vinya de Can Gambús, que forma part del Parc Agrari de Sabadell. Tant l’Ajuntament com la cooperativa L’Olivera – Can Calopa -que duu a terme les feines al camp i l’elaboració del vi- tenen com a objectiu potenciar la producció sota els criteris de l’agricultura ecològica, assolir vins de qualitat i al mateix temps afavorir les oportunitats d’integració social i laboral per a persones amb discapacitat.

Foto portada: ampolles de vi Arraona. Autor: David B.