Foto portada: l'entrada del viver d'empreses industrials, a Can Roqueta. Autor: J.d.A. 

Els centres d’empreses municipals baten el seu rècord d’ocupació

Els dos vivers d’empreses municipals viuen el seu major nivell d’ocupació dels darrers anys, segons informen fonts municipals. Entre les dues instal·lacions hi ha una seixantena d’empreses, amb un 90 per cent d’ocupació. L’Ajuntament es marca com a objectiu per aquest any arribar a la plena ocupació dels centres d’empreses, “incrementar si és possible l’ocupació dels centres, dinamitzant espais de coworking i incubació”, assegura la tinent d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic, Montse González. 

Sabadell té dos vivers d’empreses de titularitat municipal, un més centrat en la indústria, a Can Roqueta, i altres als serveis i l’emprenedoria, a Fira Sabadell. Entre els dos hi ha allotjades una seixantena d’empreses, amb un nivell d’ocupació del 90 per cent. Can Roqueta té 42 empreses i el de Fira Sabadell 16. Segons dades municipals, en la majoria són empreses que es mouen en el mercat local, ja que facturen el 94 per cent a Catalunya i la resta d’Espanya i el 6 per cent a l’estranger. La majoria són empreses de serveis avançat, amb una gran presència d’enginyeries, arquitectes i construcció sostenible, disseny, màrqueting i comunicació o fabricació de maquinària i instal·lacions.
En quant a les dificultats, les empreses que estan als centres d’empreses mencionen l’adaptació als canvis tecnològics, la necessitat de diversificar per créixer, la dificultat per trobar personal qualificat i línies de finançament i la competència en alguns sectors.

El Centre de Promoció Empresarial de Fira Sabadell té 13 despatxos i una sala de coworking per a sis projectes empresarials. Per la seva part, el Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta té 15 naus industrials de 250 metres quadrats, 22 despatxos, dues sales de coworking i dues sales d’incubació.

Foto portada: l’entrada del viver d’empreses industrials, a Can Roqueta. Autor: J.d.A.