El centre comercial, en obres. Autor: J.d.A.

Els comerços tanquen abans a partir d’avui

A partir d’aquest dilluns, tots els comerços de Catalunya han de tancar com a molt tard a les 21 hores. Es tracta d’una mesura per afavorir la conciliació familiar i contribuir a la reforma horària.

El nou horari comercial s’aplicarà en horari d’hivern, des de l’1 d’octubre i fins el mes de maig, segons estableix Llei de Comerç, Serveis i Fires de Catalunya. En horari d’estiu, podran tancar a les 22 hores. La reforma s’aplica tant al petit comerç com a les grans superfícies comercials. En alguns casos, els establiments l’han associat a una altra mesura: aixecar abans la persiana. El president de la comissió de Comerç Interior de la Cambra de Comerç de Sabadell, Josep Maria Porta, veu en positiu la mesura, tot i que parla d’un “primer pas” i demana altres accions per la reforma horària, com avançar l’horari dels informatius o canviar el prime time televisiu.

D’altra banda, ara els comerços podran obrir 75 hores setmanals, quan fins ara podrien obrir un màxim de 72 hores a la setmana. Porta considera aquesta ampliació un cert “contrasentit”.

Foto portada: el centre comercial Paddock, fa un temps. Autor: J.d.A.