Els ‘coworkings’ treballen per recuperar la normalitat

Els coworkings treballen per tornar a la normalitat garantint la seguretat dels seus usuaris després de dos mesos i mig de greus afectacions per la Covid-19. Asseguren que en aquest temps els que no han hagut de tancar han experimentat caigudes de l’ocupació per sobre del 30 per cent. És el cas del Cèntric, que ha passat de setze a nou coworkers, o altres espais similars de la ciutat on “el coworker té molta por”

La Covid-19 ha tingut un impacte molt elevat en els centres de treball compartit. La majoria d’equipaments han patit un acusat descens dels ingressos perquè molts usuaris, la majoria dels quals autònoms, s’han donat de baixa i perquè les empreses que utilitzaven aquests equipaments per celebrar actes o reunions, han deixat de fer-ho.

El propietari del local Cèntric, Manel Caballero, explica que quan va començar l’estat d’alarma molts usuaris van deixar d’anar a treballar i van quedar-se a casa. “Alguns van rescindir el contracte o el van suspendre”, comenta el sabadellenc que apunta que les previsions van “caure totalment”. Davant aquest escenari van deixar de prestar serveis com el de la recepció i van decidir aplicar un descompte del 15 per cent de la quota “per ajudar tots els coworkers“. Amb tot, Caballero es mostra esperançat i diu que confia que a mesura que vagin relaxant-se les mesures de seguretat i que vagin avançant les fases els usuaris aniran retornant.

“Les nostres previsions pels mesos de març i abril van caure totalment perquè no van entrar noves incorporacions i vam tenir baixes”, afirma el seu propietari.

Amb l’objectiu de garantir la seguretat de totes les persones que treballen en aquest espai, fa poc més d’una setmana es va dur a terme una desinfecció intensiva del local. A banda, el propietari indica que s’han adquirit dispensadors de gel hidroalcohòlic, s’ha previst un increment de la neteja dels espais comuns, i s’està estudiant la possibilitat d’instal·lar una mampara de seguretat a la zona de recepció. També recomanaran l’ús de mascareta i guants i intentaran augmentar la distància entre les taules de treball.

“El coworker té molta por”

En la mateixa línia treballen des de CREC Coworking Sabadell. El community builder Alfredo Vera reconeix que “el coworker té molta por” i que, en general, “s’ha imposat el pànic”. El centre va reobrir el 14 d’abril, però no va ser fins finals de maig que “va començar a tornar la gent”. A més, explica que han tingut pèrdues d’usuaris però que tots asseguren que “tornaran quan puguin”.  Pel que fa a la seguretat, Vera destaca que s’està fent un treball intens per garantir l’aplicació dels protocols. A més, entén que “l’espai és prou gran perquè la gent pugui treballar sense problema”. En aquest sentit, per fer una crida a nous usuaris, la companyia ha decidit posar en marxa una promoció que inclou tres mesos gratuïts tant per autònoms com per empreses més grans.

“Entenem que el que vindrà a partir d’ara serà molt dur”, explica Vera, “estem aquí per intentar ajudar”, conclou.

Des de Happy Work han considerat que la millor forma de fer front a la crisi és adaptar-se a les noves necessitats dels usuaris. Així, estan realitzant millores en les instal·lacions enfocades a millorar la connectivitat, i creant sales concretes per dur a terme videoconferències o reunions virtuals. És per això que han incorporat una nova i millor càmera, nous altaveus i espais per teletreballar. “Que la gent tingui espai, tecnologia, comoditats i neteja”, ha explicat el gestor de Happy Work, Marc Gilberte. Tanmateix, tot i l’entusiasme, Gilberte reconeix que “comença a venir gent, però també hi ha molts dubtes”. Assegura que, en converses amb usuaris, molts no saben “ni què passarà amb ells mateixos, amb les seves professions”.

Foto portada: sala principal del coworking Centric de Sabadell completament buit. Autor: ACN

Comments are closed.