Foto portada: la seu mundial de Fluidra està a la Torre Milenium. Autor: Wikimedia Commons.

Fluidra deixarà Sabadell i es trasllada a Sant Cugat

L’única empresa amb seu a Sabadell participada a borsa, Fluidra, deixarà les instal·lacions de la Torre Milenium i marxarà a Sant Cugat en els propers mesos. El moviment s’ha conegut la mateixa setmana que el BBVA ha fet públiques les negociacions per fusionar-se, a la pràctica adquirir, el Banc Sabadell. 

Fins l’any 2017, Sabadell tenia dues empreses amb seu a la ciutat a borsa. Per un costat, Banc Sabadell, que va deixar de tenir la seu social a la ciutat el mes d’octubre de 2017, quan van canviar-la per Alacant arran de la incertesa pel procés polític català. Des de llavors, Fluidra ha estat l’única empresa amb seu a Sabadell present a la borsa.

Ara, segons recull agència Efe, la multinacional canviarà Sabadell per Sant Cugat. A la ciutat vallesana ocuparan quatre plantes d’un edifici del parc empresarial Catalana Parc. Així concentraran bona part de la plantilla. El trasllat es farà efectiu al llarg de l’any 2021.

Qui és Fluidra?

Fluidra és una multinacional especialitzada en l’equipament de piscines i wellness. Fa pocs anys es van fusionar amb l’empresa nord-americana Zodiac, el que els ha comportat una expansió global i creixement anuals per sobre del 10 per cent. Els executius de l’empresa vaticinen anys de forts creixements de negoci, que en tot cas ja passaran de llarg de Sabadell.

La mateixa setmana que es coneix l’operació BBVA-BS

El canvi de seu de Fluidra s’ha conegut la mateixa setmana que el BBVA ha fet públiques les negociacions per fusionar-se amb Banc Sabadell. En realitat, però, arran dels balanços de les dues entitats, es tractarà més d’una compra o una absorció que no pas d’una fusió. Es desconeix de moment quin serà el nom de l’entitat resultant. En principi la cara més visible del nou banc serà l’actual president del BBVA, Carlos Torres.

Més informació: 

Fluidra i Zodiac fan efectiva la seva fusió

Foto portada.