Huayi presenta un ERO per acomiadar la meitat de la plantilla

La direcció de l’empresa Huayi Compressor Barcelona ha presentat aquest dimecres un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERC) per acomiadar 164 dels 350 treballadors en plantilla (46,85 per cent), segons ha fet públic el sindicat Comissions Obreres. 

La planta està situada a Sant Quirze. Huayi, de capital xinès des de l’any 2012, és l’hereva de la històrica Unitat Hermètica fundada per Antoni Forrellad l’any 1962. Va arribar a tenir 3.000 treballadors i va ser la punta de llança del moviment obrer al Sabadell del tardofranquisme. Després va passar a ser Electrolux, ACC o Cubigel. Segons CC.OO l’ERO s’ha comunicat aquest dimecres al comitè d’empresa i ara s’obre el període de consultes.
El sindicat CC.OO exigeix un pla de viabilitat per a la planta de Sant Quirze, i mostra el seu malestar davant ‘expedient. En els propers dies analitzaran la documentació presentada per la direcció de l’empresa. Asseguren que faran “tot el possible per preservar els llocs de treball que estan en perill i perquè no s’apliquin mesures traumàtiques a la plantilla”.

Foto portada: entrada de la fàbrica Huayi, a Sant Quirze, l’any 2012, quan encara era Cubigel. Autor: J.d.A