Campus de la UAB a Sabadell, fa un temps. Autor: J.d.A.

Sabadell, capdavantera en número d’intercanvis empresarials del projecte Erasmus

Sabadell és una de les ciutats capdavanteres del projecte Erasmus per a Joves Emprenedors en número d’intercanvis empresarials a la Unió Europea.

L’ajuntament de Sabadell està adherit al projecte Erasmus per a Joves Emprenedors d’intercanvi d’estades empresarials destinat a persones emprenedores i finançat per la Unió Europea. Des del principi del 2019 s’han gestionat un total de 17 estades empresarials tant per a persones emprenedores com per a empresaris locals que han volgut acollir a una persona de la UE a les seves instal·lacions.

Aquestes 17 operacions facilitades des de gener de 2019 situen Sabadell al capdavant del seu grup en número d’intercanvis empresarials a la UE. El grau de compliment de l’objectiu marcat fins al febrer de 2022 és del 31 per cent, 10 punts per sobre del segon soci de la llista.

Sabadell forma part d’un consorci amb 10 socis europeus més, integrat per ajuntaments, governs regionals, universitats, empreses privades, parcs tecnològics o cambres de comerç de ciutats de Bèlgica, Regne Unit, Eslovènia, Alemanya i Lituània.

Què ofereix el projecte?

El projecte ofereix a les persones emprenedores o empresàries novells la possibilitat de col·laborar durant un període determinat d’uns mesos amb un empresari experimentat d’un altre país de la UE. Això permet conèixer fórmules de gestió i mercats nous d’interès per a la persona emprenedora que hi fa l’estada a fi de poder aplicar aquests coneixements al propi negoci, ja de tornada al seu lloc de treball. D’altra banda, també es poden acollir a aquest programa les empreses locals que vulguin acollir empresaris d’altres ciutats d’Europa.