Participants als programes de formació i treball. Autor: David B.

300 persones en atur participen en programes de formació i treball

Un total de 298 persones en situació d’atur participaran aquest 2020 en els programes de formació i treball que l’ajuntament de Sabadell desenvoluparà amb les subvencions atorgades pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i la Diputació de Barcelona per un import de més de 4,7 milions d’euros.

L’objectiu és formar i contractar persones en atur que tenen dificultats afegides o especials a l’hora de trobar feina, mentre es fan obres i serveis d’interès general i social a la ciutat i s’emmarquen dins el sprogrames Treball als Barris, Treball i Formació, Enfeina’t, Joves en Pràctiques Garantia Juvenil del Servei d’Ocupació de Catalunya i Plans d’Ocupació de la Diputació de Barcelona.

“Aquests programes busquen, evidentment, ocupar, treballar i cotitzar, però sobretot donar-los capacitats per reinserir-se en el món laboral. I tot això amb un retorn per a la ciutat, no es tracta només d’una ajuda, sinó que té un retorn en benefici de tota la ciutat”, ha explicat l’alcaldessa de Sabadell Marta Farrés.

Els programes que s’executaran durant el 2020, s’adrecen, a persones de 45 i 55 anys sense cap prestació per desocupació o subsidi, persones beneficiàries de la renda garantida ciutadana. Altres projectes són per a joves i signifiquen, en alguns casos, la seva primera oportunitat laboral o altres estan dissenyats específicament per persones veïnes dels barris de la zona sud (la Creu de Barberà, Espronceda, Can Roqueta, Campoamor) i de la zona del Ripoll (Can Puiggener, Torre-romeu, les Termes, el Poblenou).

Els contractes del programa poden tenir una durada de 6 fins a 12 mesos i la mitjana d’inserció laboral dels participants és superior al 40 per cent. Amb la tasca duta a terme per aquestes persones es desenvoluparan, entre altres, actuacions de millora de la via pública, habitatges socials, equipaments municipals i mobiliari. També s’han previst per al 2020 feines de millora a l’Escola Torreguitart. A més, es faran treballs de neteja viària a la zona del parc Central del Vallès, al parc de Can Gambús i també tasques de jardineria al parc de Catalunya i a la zona de trenet, com també a Sant Pau de Riu-sec.

Foto portada: participants en el programa al parc de Can Gambús, Aquest dijous. Autor: David B.