Montse González i Xavier Garcés. Autor: David B.

‘Converses del mercat de treball’: un aplec entre persones desocupades i empreses contractants

Fira Sabadell acollirà, dijous 28 de novembre, una nova edició del cicle “Converses del mercat de treball”. És el setè any que se celebra aquest aplec, que té l’objectiu de posar en contacte empreses i persones en recerca de feina. La jornada està adreçada a persones en atur, inscrites o no, o subocupades. A hores d’ara ja hi ha 32 empreses i 160 persones inscrites. 

Arriba a Sabadell la setena edició del cicle Converses del mercat de treball. Aquest any se celebrarà a la Fira Sabadell, el 28 de novembre. La jornada es dirigeix a aquelles persones en situació de desocupació o subocupació, i també a empreses que necessiten diferents perfils per cobrir llocs de feina. També poden participar en l’aplec professionals de l’orientació i la inserció laboral o empreses que busquin treballadors en un futur.

La tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González, assegura que des de l’administració “tenen identificats els col·lectius on l’atur s’imposa”. Aquestes són les persones majors de 45 anys, les dones, i aquells individus que porten aturades una llarga temporada. A més, ha destacat que “hi ha llocs de treball que no es cobreixen perquè les empreses no troben perfils que necessiten”.

Per la seva part al vicepresident del Consell Comarcal i alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, li preocupen especialment aquelles persones que estan subocupades, és a dir, que tot i tenir feina, no arriben a cobrir les despeses “i necessiten recursos de l’administració”. Garcés entén que aquest aplec és necessari per a les persones però també per a les empreses, que “han de conèixer noves feines d’adreçar-se al mercat laboral”.

Les activitats del Converses del mercat de treball 

També es duran a terme activitats, tallers i conferències formatives. Una de les novetats d’aquesta edició és que es podrà participar en un ‘Escape Truck’, una espècie ‘d’scape room’ situat dins d’una caravana, que busca motivar als participants a “treballar les seves competències i habilitats personals i socials”.

A les 9 hores hi haurà un taller de “Lideratge conscient”, adreçat a les empreses i impartit per la ‘coach’ professional i fundadora de B&L training people, Sandra Lafarga. A partir de les 11:30 i fins a les 14:00 hores aproximadament, se celebrarà el conegut com Networking relacional, el moment de la trobada entre les persones en recerca de feina i les empreses.

Per a aquesta jornada s’espera una alta participació que, segons Xavier Garcés, pot “trencar rècords”. El recompte encara no està tancat, però ja hi ha 32 empreses i 160 persones inscrites. És important destacar que el 50% d’aquestes empreses ja havien participat en jornades anteriors.

Si esteu interessats, podeu trobar més informació i inscriure-us aquí.

Foto portada: Montse González i Xavier Garcés. Autor: David B.