La planta d'Italco a Sant Quirze del Vallès . Autor: Google Maps

Italco tanca a Sant Quirze i deixa a 246 treballadors sense feina

La fàbrica de roba Italco, de la multinacional italiana Ermenegildo Zegna, anuncia que tanquen la planta de Sant Quirze del Vallès. La decisió deixa a 246 persones sense feina. L’empresa portava tres anys de pèrdues consecutives i argumenta que “s’ha produït una dràstica caiguda en la demanda de vestimenta formal en els últims cinc anys, principalment a Europa, però també a Amèrica”.

La direcció de l’empresa anuncia aquest dijous el seu tancament de la planta vallesana, amb una plantilla de  246 treballadors, adduint causes econòmiques. Davant la decisió, Comissions Obreres (CC.OO) la denega insistint que la multinacional italiana “té futur a Catalunya” i exigeix a la direcció un pla de futur per a la planta fàbrica de Sant Quirze. A més, recorda que la plantilla, bàsicament formada per dones, “està preparada i ha demostrat sobradament la seva capacitat i qualitat de treball”.

Tot i això, la direcció de la companyia, a través d’un comunicat, ha anunciat per una banda, que està disposada a negociar amb els treballadors, però, que per altra, la decisió ha estat provocada per les contínues pèrdues durant els últims tres anys. Així mateix, la situació actual  no mostra cap signa de millora, i Italco assegura que “es veu forçada a adoptar mesures addicionals en atenció al difícil escenari actual”.

Foto portada: La planta d’Italco a Sant Quirze del Vallès . Autor: Google Maps