SOC

L’atur de Sabadell cau de manera important al mes de maig

Segons les dades del Servei d’Ocupació de Catalunya, l’atur de Sabadell s’ha reduït en gairebé 270 de persones durant el mes de maig. Aquesta xifra correspon a una part important de la disminució de la desocupació al conjunt de Vallès Occidental, que ha caigut en un total de 810 aturats. La població amb més taxa d’atur de la comarca, continua sent Badia del Vallès. 

L’atur a Sabadell baixa en 268 persones al mes de maig, i se situa amb un total de 12.170. Aquesta xifra correspon a una part important de la disminució que ha patit l’atur a nivell comarcal. És a dir, de les 810 persones que han trobat feina al Vallès Occidental, una tercera part correspon a la població de Sabadell.

Tot i així, la ciutat encara presenta una taxa d’atur registrat del 12 per cent, aproximadament. Si bé aquesta xifra està per sota de les de localitats com Rellinars o Ripollet, que s’apropen al 14 per cent d’aturats, està molt lluny d’arribar a les xifres de Matadepera o Sant Cugat, que presenten a prop d’un cinc per cent i un sis, respectivament.
A nivell català, l’atur ha disminuït en 10.500 persones al maig. Aquesta dinàmica de reducció es manté des del gener de 2019, segons dades de l’Idescat.

Foto portada: entrada al Servei d’Ocupació Públic de Catalunya a Sabadell. Autor: David B.