Concentració davant de l'Ajuntament - SMATSA. Autor: David B.

La plantilla d’SMATSA escalfa motors per a la vaga

Prop de 200 treballadors de l’empresa SMATSA s’han concentrat aquest vespre a la plaça del Doctor Robert i Sant Roc a falta de sis dies per començar la vaga d’escombraries, si res ho impedeix. 

Els treballadors s’havien concentrat a les portes del Casal Pere Quart on hi havia prevista una reunió entre el comitè d’empresa i membres del govern local. Però l’Ajuntament ha desconvocat la trobada. Segons el comitè, a la mateixa hora l’executiu negociava amb la direcció d’SMATSA, en el nou marc de relacions que vol evitar l’ERO i la vaga in extremis (més info: ‘L’Ajuntament i SMATSA acosten posicions‘).

Llavors s’ha iniciat una manifestació cap a la plaça del Doctor Robert, on han intervingut membres del comitè d’empresa. La plantilla es veu al mig d’una guerra entre l’Ajuntament i l’empresa, que els esquitxarà de ple. “No volíem aquesta situació i no ens queda un altre remei que la vaga”, asseguraven des de la plaça treballadors. Altres recordaven la vaga del 2002 i avisen que “serà poca cosa” comparada amb la d’ara. Membres del comitè asseguren que la plantilla està altament mobilitzada per aturar-se a partir de dilluns. Val la pena recordar que la vaga està convocada pels dies 3 i 4 de desembre, 10, 11, 13 i 14 de setembre i a partir del 17 de desembre, de forma indefinida.

Manifestació per la Rambla. Autor: David B.
Manifestació per la Rambla. Autor: David B.

El membre de CC.OO José Luis Romero ha anunciat que des de demà portaran el calendari de mobilitzacions a tots els centres de treball de l’empresa per “arribar a la vaga amb la major pressió que ha vist aquesta ciutat”. El comitè té reunió demà amb la direcció d’SMATSA.

Foto portada: els treballadors, a la plaça Sant Roc. Autor: David B.