Un miler de llocs de treball en risc pels EROS al Vallès Occidental

Un total de 1.171 vallesans poden perdre el seu lloc de treball ja que algunes de les multinacionals dels seus municipis estan en situació d’ERO. Per això alcaldies d’aquests municipis, representants de la Diputació i la Generalitat (el sabadellenc Juli Fernàndez, delegat del govern a Barcelona) i dels sindicats de CC.OO i UGT, s’han trobat aquest migdia al Consell Comarcal.

Augmenta la preocupació per la situació de les persones que poden perdre la feina al Vallès Occidental. A finals de setembre es van produït 13 expedients de regulació, que van suposar la destrucció de 412 de llocs de feina. I fins l’actualitat s’han presentat quatre més, que poden afectar directament a 1200 persones. És per això que representants dels sindicats i de l’administració local dels municipis de les empreses afectades, amb la Diputació i la Generalitat.

Des del Consell Comarcal i les alcaldies s’entén que la solució passa per reactivar el Pacte Nacional per la indústria, i activar els 1.844 milions d’euros pressupostats per a engegar diferents accions. Els representants demanen que es tingui en compte que el Vallès Occidental “és la comarca que més aporta al valor afegit brut industrial de Catalunya”, i que “la indústria suposa el 28 per cent de l’activitat econòmica de la comarca”. El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, no ha amagat el seu neguit envers als EROS.

“Estem absolutament preocupats amb la situació del Vallès”, lamenta Giménez. “Hem de ser capaços de poder activar tots els mecanismes, programes i iniciatives per tal de prevenir els expedients de regulació”, continua.

Des de la comarca es planteja que el nou pla d’acció del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental pel 2020 “inclogui una nova mesura que abordi la prevenció i la reactivació davant els ERO”. Així, es busca parar la dramàtica situació. A Montcada hi ha dues empreses afectades. 94 persones de Te Connectivity perdran la seva feina, així com 153 de General Cable. A Rubí la quantitat de possibles persones afectades ascendeix a les 760, procedents de l’empresa Continental. Per últim, a Huayi Compressor de Sant Quirze, que antigament era a Sabadell, patiran les conseqüències de l’ERO 164 persones.

ERC Sabadell reacciona davant l’amenaça de l’ERO a Huayi

El portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernàndez, s’ha posat en contacte amb el president del Comitè d’Empresa per “posar-se a la seva disposició”. Ho ha fet arrel de l’anunci de Huayi Compressor d’acomiadar 164 dels 350 treballadors, mitjançat l’ERO. Històricament, Huayi estava a Sabadell amb el nom d’Unitat Hermètica. És per això que molts dels treballadors encara són habitants de la ciutat.

Foto portada: Reunió al Consell Comarcal. Autor: cedida