Foto portada: representants de les entitats i administracions, al Vapor Llonch. Autor: cedida / Ajuntament.

Una seixantena de persones han trobat feina en el primer any de l’Ateneu Cooperatiu

En el seu primer any de vida, l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental ha facilitat la inserció laboral de 59 persones, la creació de vuit empreses d’economia social i cooperativa i s’han fet 1.400 actuacions de suport. Aquest equipament es troba al Centre de Promoció Empresarial de Fira Sabadell.

Ara fa un any l’ajuntament de Sabadell, el Consell Comarcal i la unió de les Xarxes locals d’Economia Social i Solidària (XES) van obrir l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental, per crear i potenciar espais d’economia cooperativa. Un any després de la seva posada en marxa, la valoració que en fa el consistori és “positiva”.

“El balanç és força positiu i desitgem continuar amb aquesta tendència un any més. Per exemple, segons les enquestes de satisfacció de les activitats formatives desenvolupades des de l’Ateneu, el 95,3 per cent de les persones les valoren de forma positiva”, explica el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro.

Les principals activitats de l’Ateneu Cooperatiu també han estat l’atenció al públic i el suport a les iniciatives presentades, la formació de les entitats atenent les seves demandes, diferents activitats de formació per a alumnes d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius i universitaris i altres jornades de promoció i treball com una fira (més info: ‘L’Economia Social i Solidària es dóna cita en la seva segona Fira‘).

Segell per a gestories cooperadores

Està previst que aquest any es creï un segell per a gestories cooperadores, un cop hagin passat per un curs de formació per tal d’assessorar projectes de l’economia social. També es preveu la posada en marxa de la Cooperadora, una iniciativa que ha de permetre a les persones interessades conèixer, emprendre, transformar o consolidar empreses de l’economia social, solidària i cooperativa en el Vallès Occidental.

Foto portada: presentació de l’Ateneu Cooperatiu, el 2017. Autor: cedida / Ajuntament.