Cambra Comerç. Autor: David B.

Vallès Treball Jove: una trobada entre joves en atur i empreses contractants

La Cambra de Comerç de Sabadell ha organitzat Vallès Treball Jove, la seva primera Fira de l’Ocupació. Consistirà en una trobada entre joves en situació d’atur i empreses de la zona del Vallès, dedicades a sectors diversos, que busquen personal. La Fira se celebrarà el proper 12 de juny a la Cambra de Comerç, de 9 a 14.30 hores. Està adreçada a joves d’entre 16 i 29 anys, i caldrà inscripció. 

Si tens entre 16 i 29 anys i estàs a l’atur, aquesta notícia pot ser del teu interès. La Cambra de Comerç celebra, el proper dia 12 de juny, la seva primera Fira de l’Ocupació. S’espera que sigui una trobada entre un total de 26 empreses de la zona, que busquen personal, i joves que estan cercant feina. Segons el director de l’Àrea d’Assessoria, Producció i Formació de la Cambra de Comerç, Joan Valls, “les empreses busquen tant perfils sofisticats com bàsics”. Per tant, no es demana cap mínim de formació.

De moment, segons afirma Valls, el total de joves inscrits és de 130. Cal tenir en compte que hi ha un límit de 250 inscripcions i que, en menys de 24 hores, la xifra d’inscripcions s’ha multiplicat gairebé per dos. El director també explica que la Fira se celebra perquè, en l’actualitat, les empreses sí que estan oferint feina.

“Les empreses estan contractant. Si bé és veritat que la gent, quan busca un lloc de treball, no li és tan fàcil trobar-lo, també diré que les empreses, quan busquen candidats, tampoc els hi és tan fàcil”, explica Valls.

No es busca una única orientació professional, ja que la Fira serà multisectorial i hi participaran empreses dedicades a diferents activitats. Tampoc cal ser de Sabadell per assistir-hi. Tot i que les empreses són, majoritàriament, de la zona del Vallès, pot ser que ofereixin feines a altres localitats, assegura Valls. Algunes de les confirmades són El Corte Inglés, Mercadona, Leroy Merlin, Aldi, o el Centre d’Esports Sabadell, entre d’altres. Per veure algunes de les ofertes i els perfils que busquen les empreses, consulteu la pàgina web de Vallès Treball Jove.
També hi haurà tres tallers, enfocats a donar eines per fer una millor cerca de feina. El primer estarà dedicat a encarar una entrevista laboral. En el segon es podran aprendre les claus principals per vendre de forma òptima, i el tercer consistirà en entendre i millorar allò que coneixem com marca personal.

Per últim, els participants hauran de formalitzar la inscripció abans del dia 12 de juny a la web que mencionem més a dalt. A més, els joves hauran de ser beneficiaris de Garantia Juvenil, ja que el programa està emmarcat dins del Programa integral de de Cualificación y Empleo (PICE). En cas de no ser-ho, la mateixa Cambra podrà informar de com cal portar a terme aquest tràmit.

Foto portada: Cambra Comerç de Sabadell. Autor: David B.