Foto portada: assistents al congrés en un expositor sobre impressió 3D. Autor: J.d.A.

Fira Sabadell, epicentre del bon moment de les enginyeries informàtiques

Fira Sabadell acull aquest divendres el Congrés de la RITSI, la principal xarxa d’estudiants d’informàtica d’Espanya. Unes 1.500 joves, la meitat de fora de Catalunya, passen pel recinte firal, on es posen en contacte amb empreses a la recerca de talent jove. Tant alumnes com empreses coincideixen que el sector de les IT viu un bon moment.

Cristian Costillas és la responsable de selecció de Cognizant España, una empresa que té delegació a Madrid i Valladolid que ha obert portes a Barcelona fa sis mesos amb 40 persones però aspira a tenir una plantilla d’entre 150 i 200 persones abans d’acabar l’any. “Busquem talent jove”, assegura Costillas. “Volem invertir molt en formació” tot contractant professionals júnior.

És un bon moment per l’ocupació en el sector IT (Tecnologies de la Informació). Els joves surten ben preparats tot i que els falta una mica de pràctica. Però són molt capaços. Avui ja hem trobat algun dels perfils que necessitem”, confessa a primera hora de la tarda de divendres.

Un dels objectius del Congrés RITSI (acrònim en castellà de la Xarxa d’Estudiants d’Enginyeries Tècniques i Superiors en Informàtica) és precisament posar en contacte les empreses amb estudiants de tercer i quart curs, sigui per a pràctiques o per a contractacions. “La cerca d’informàtics a les empreses és constant. La taxa d’atur en el nostre sector és del 3-4 per cent. Si vols treballar en el sector on t’has format pots trobar feina cobrant 25.000 o 30.000 euros anuals”, assegura Albert Gil, president del Consell d’Estudiants de l’Escola d’Enginyeria de la UAB i un dels organitzadors del congrés.

Gil destaca que la meitat d’estudiants arriben de fora de Catalunya en autocar i que passaran el cap de setmana a Barcelona. A la fira han participat unes 50 empreses, des d’startups fins a grans empreses com Ficosa i multinacionals com Telefonica o Microsoft. Un punt d’interès important han estat les conferències i seminaris que expliquen les tendències del sector. Gil en precisa dues: la informàtica qüàntica i la ciberseguretat (que creix un 30 per cent i cada cop té més oferta formativa). “Hem fet un seminari sobre auditories de seguretat i ho ha petat tant que no hi cap ningú més”, detalla Gil.

El Congrés es completa amb un espai de demostracions (impressió 3D, robòtica, drons, videojocs) i una zona de gamings, amb tornejos de diversos videojocs. “Intentem que els assistents tinguin un bon ventall de possibilitats”, finalitza Gil mentre un grup de joves celebra un gol del seu equip en el torneig de videojocs.

Foto portada: assistents al congrés en un expositor sobre impressió 3D. Autor: J.d.A.

Comments are closed.