Fira FP. Autor: David B.

Becaran una vintena d’alumnes en situació vulnerable per estudiar FP

L’Ajuntament i la Fundació Impulsa becaran una vintena d’estudiants vulnerables per seguir estudis de formació professional. Així ho han signat aquest divendres a través d’un conveni de col·laboració. D’aquesta forma es volen potenciar els estudis de formació professional, amb una alta inserció laboral. 

Segons ha informat el consistori, l’acord permetrà una vintena de joves de la ciutat en situació econòmica vulnerable iniciar els estudis de formació professional a través de les anomenades Beques Impulsa. Els joves escollits tindran el suport d’un mentor que els acompanyarà durant la seva formació, faran formació complementària i 25 hores anuals de voluntariat amb entitats socials.Els tècnics de la fundació faran l’estudi de sol·licituds cas a cas i entrevistes per acabar de determinar qui són els 20 joves beneficiaris.

En què consisteix la beca?

La beca permet afrontar les despeses associades als estudis dels diferents cicles formatius, ja sigui en centres públics o privats si són homologats per la Generalitat. Hi ha una beca econòmica d’entre 600 i 1.400 euros anuals, un ordinador portàtil i formació en competències transversals i mercat laboral.

Model d’èxit

Segons l’Ajuntament a partir de les dades de la Fundació Impulsa, el 90 per cent dels joves becats acaben els seus estudis. D’entre aquests, sis de cada 10 alumnes d’un cicle formatiu de grau mitjà fan després un cicle de grau superior, ja que la fundació els hi renova la beca si fan el cicle superior. Dos de cada tres alumnes troben feina del que han estudiant i tres de cada quatre ho fan ràpidament: en menys de sis mesos.

Segueix-nos a Telegram:

  • Segueix iSabadell a Telegram clicant el bannèr o AQUÍ.
Segueix iSabadell a Telegram clicant al banner.
Foto portada: la fira de la FP a Sabadell, l’any 2019. Autor: David B.