Foto portada: visita a un dels primers cursos del projecte. Autor: J.d.A.

Curs només per a dones

El projecte MetallVallès programa un curs formatiu, Iniciació al metall, només dirigit a dones. Fonts municipals asseguren que es vol incrementar així la presència femenina en un sector tradicionalment masculinitzat però que genera ocupació a la zona.

El curs Iniciació al metall ja s’havia programat anteriorment, per a homes i dones, però ara es dirigeix només a dones, bàsicament en situació d’atur. S’aprendran coneixements dels materials i processos bàsics de fabricació mecànica o interpretació de plànols i alhora es faran pràctiques en empreses.

“Fem una crida a les dones que vulguin apostar per fer-se un lloc en el sector del metall ple d’oportunitats laborals. MetallVallès es va posar per primera vegada en marxa durant el 2015 i fins al 2017 els resultats de la primera i segona edició ha comptat amb 553 persones i 267 empreses participants amb un balanç de 259 contractacions assolides, superant les xifres inicials previstes”, assegura el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro.

Les dones interessades poden assistir a la sessió informativa que es farà el 6 de novembre al Centre de Formació Cal Molins, però s’han d’inscriure al correu sabadelltreball@ajsabadell.cat. L’acció compta amb un vídeo promocional a Youtube, que s’insereix a l’encapçalament de la informació. Més endavant es faran cursos de nou tant per a homes com per a dones.

Què és MetallVallès?

Aquest projecte està consorciat amb els ajuntaments de Sabadell, Barberà, Castellar i Ripollet amb el finançament de la Diputació. L’objectiu és millorar la inserció laboral de persones en sectors industrials consolidats com en aquest cas la indústria del metall.

Foto portada: visita a un dels cursos del MetallVallès. Autor: J.d.A.