25 Aniversari UAB Sabadell. Autor: David B.

La UAB gradua 7.300 alumnes a Sabadell en 25 anys

El Campus de la Universitat Autònoma a Sabadell ha inaugurat els actes de celebració dels 25 anys, des que el campus de Sabadell va albergar en els seus orígens les dues escoles universitàries que la UAB tenia a la ciutat, l’Escola Universitària d’Estudis d’Empresarials i l’Escola Universitària d’Informàtica.

En els darrers 25 anys a Sabadell s’han graduat en el Campus de la UAB, 7.325 estudiants, entre diplomats en Ciències Empresarials, Enginyers Tècnics en Informàtica i darrerament graduats en Dret i Finances, Empresa i Tecnologia o Gestió Aeronàutica, juntament amb Postgraduats i Màsters. Per tant, segons les dades de la UAB, des de la creació de les Escoles Universitàries, anualment han sortit de les seves aules una mitjana de 300 estudiants graduats, amb una taxa d’èxit d’un 80 per cent d’alumnes que acaben la carrera de forma satisfactòria.

El delegat de la Rectora per al Campus de Sabadell, Santiago Guerrero, ha manifestat que els graduats són persones que s’incorporen a les nostres organitzacions i a empreses, que amb el seu capital intel·lectual ajuden a fer més rica la nostra societat”.

“A més de posar anualment 300 persones al mercat laboral, a la Universitat també formem els nostres estudiants com a persones i com a ciutadans, tot i que de vegades no en som del tot conscients”, ha assegurat Guerrero.

De cara al futur la UAB vol “reforçar el vincle” amb la ciutat de Sabadell, integrant molt més la Universitat amb la societat sabadellenca i també de la comarca. “Tenim el projecte Eines, d’innovació i emprendiment social, un projecte molt interessant que es durà a terme en aquest campus. També es vol dur a terme un Living Lab, un laboratori d’idees d’emprendiment social i on la societat hi pugui dir la seva”.

La universitat te “altres projectes estrella”, com podrien ser noves titulacions que en aquests moments es troben en estudi, com seria el cas un Màster d’innovació i emprenedoria social, juntament amb alguna titulació de grau. “S’han de pensar molt bé perquè a la Universitat desfer un projecte és molt complicat, perquè quan comences una titulació de cop i volta no es pot desaparèixer”, ha apuntat Guerrero.

25è aniversari

La celebració dels 25 anys del Campus Universitari de Sabadell ha donat el tret de sortida aquest dijous al migdia amb la xerrada de l’historiador i professor emèrit de la UAB, Esteve Deu, que ha impartit la conferència titulada Sabadell, de la indústria als serveis. Continuarà amb un programa d’actes acadèmic, a través de diverses conferències i una part més lúdica, preparada pels estudiants. La jornada més festiva, organitzada pels estudiants comptarà amb música, activitats esportives i una botifarrada i es durà a terme al davant del Campus el proper 11 d’abril.

Foto portada: un moment de la jornada inaugural. Autor: David B.