Oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya, al carrer de la República (abans d'Alfons XIII). Autor: David B.

Fort increment de l’atur registrat a Sabadell a l’agost

L’atur registrat va pujar de forma notable a Sabadell el mes d’agost. En concret, va incrementar-se en 573 persones, per enfilar-se fins els 13.168 aturats a la ciutat.

Les dades són negatives, en un mes tradicionalment esquiu a l’ocupació, especialment a les zones turístiques. No obstant, en aquesta ocasió Sabadell no ha fugit de la temporalitat del mercat de treball. En els darrers anys, a l’agost acostuma a pujar l’atur a la ciutat, però no tant. Ara s’ha viscut un increment de l’atur important.

Al Vallès Occidental l’atur també ha pujat, en 2.121 persones, amb la qual cosa un de cada quatre nous aturats vallesans resideix a Sabadell. La taxa d’atur a Sabadell ara és del 12,96 per cent. La mitjana comarcal és del 12 per cent. Badia, Terrassa, Rubí, Ripollet i Montcada i Reixac tenen taxes d’atur més altes que Sabadell.

L’increment de l’atur a l’agost ha deixat en no res els avenços viscuts al juny i juliol, i deixa la xifra de desocupats a Sabadell en un número similar al de maig quan hi havia 13.264 persones inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya a Sabadell.

10.000 aturats més a Catalunya

Catalunya ha registrat un augment de l’atur registrat de 10.072 persones el mes d’agost (+2,6 per cent), el que deixa el nombre de persones en atur en 397.385. En termes interanuals, la baixada de l’atur registrat a Catalunya és de 48.055 persones (-10,8 per cent). Aquest és el 50è mes consecutiu que l’atur interanual baixa, en concret des de juliol de 2013.

Foto portada: una de les dues oficines del SOC a Sabadell. Autor: David B.