Foto portada: intervenció de Gutés, aquest divendres.

Emotiu homenatge a Eduard Gutés

Emotiu homenatge aquest divendres a la tarda al president del Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Sabadell i president del Consell de Col·legis d’Agents Comercials de Catalunya, Eduard Gutés. L’acte s’ha celebrat a mig camí entre la presencialitat i la tecnologia, donades les restriccions de la Covid, i amb un únic protagonista, molt emocionat. 

Eduard Gutés és president del Col·legi d’Agents Comercials de Sabadell, president del Col·legi d’Agents Comercials de Catalunya, i sobretot un conegut i estimat sabadellenc amb moltes esferes: artista amateur vinculat tant al Teatre del Sol com al Centre Sant Vicenç, assidu de la Penya Blaugrana, membre d’una nissaga arlequinada, implicat a la patronal Pimec i amb altres interessos com l’energia verda. Des de fa alguns anys, pateix un càncer, però manté la seva activitat professional tant com li és possible en cada moment, Ha assistit a la seu del Col·legi d’Agents Comercials sense saber què se li havia preparat aquest divendres.

“He vingut enganyat, sense saber-ho però estic molt il·lusionat per les paraules que m’heu dedicat. Sabeu que estic en el transcurs d’una malaltia on tens dies millors i pitjors però veure-us aquí ha estat una injecció de piles. No m’ho esperava i menys amb la situació actual. Si els companys de junta m’ho permeten seguiré treballant pel col·lectiu i la ciutat, des d’on calgui i des d’on pugui”, ha assegurat al final de l’acte. “Mentre em quedi una gota de sang i d’ànims, seguiré endavant. Estic molt emocionat”, ha finalitzat.

L’acte, d’una hora de durada, ha estat emotiu, i amb moltes intervencions de persones que han volgut reconèixer a Gutés la seva trajectòria. La majoria de testimonis, però, no s’han vist: gairebé mig centenar de persones que per no allargar més del compte l’acte se li entregaran a ell en persona. S’ha visualitzat però una selecció. A més, les restriccions de la Covid han obligat a un acte de petit format, que sí ha comptat amb representants de les entitats professionals amb qui Gutés més relació ha tingut.

Així el president de la Cambra de Comerç, Ramon Alberich, ha agraït la participació de Gutés a l’ens cameral durant una dècada i mitja com assessor primer i després com a membre del ple, amb una presència “continuada, desinteressada i altruista”, “un excel·lent representant del seu sector, el comerç, i de la figura de l’agent comercial”. El president de Pimec Vallès Occidental, Josep María Catalán, ha agraït la “implicació” de Gutés amb la patronal de la petita i mitjana empresa, amb la que estava vinculat:

“Formes part del nostre club fins i tot abans de tenir delegació a Sabadell. Has fet una gran feina en diferents camps de representació. Ets un gran referent per a nosaltres i volem tenir-te al nostre costat, que ens tinguis al teu costat, per seguir lluitant”, ha afirmat Catalán.

Diverses entitats econòmiques, sobretot del món dels agents comercials, han entregat a Gutés plaques en reconeixement a la seva tasca. També hi ha hagut testimonis familiars, com la del seu fill.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha lamentat el context: “m’hagués agradat un acte en un teatre i ple de gent perquè l’Eduard s’ho hauria merescut”. La Covid però imposa el que imposa. “És un sabadellenc de pro, ho porta al cor i a més ho explicita allò on hi va”, ha destacat, afegint que “ets una bona persona en el teu dia a dia, una persona que sempre tendeix ponts i està disposada a escoltar. És un plaer conèixer-te i vull donar-te les gràcies en nom de la ciutat a la teva trajectòria”, ha finalitzat.

Foto portada: intervenció de Gutés, aquest divendres.