Chacón i Roca

Acord entre la Generalitat i la Fundació per la Indústria per promocionar la indústria 4.0

La Fundació per la Indústria, amb seu a Sabadell, i el departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat han signat aquest divendres un conveni per impulsar i promocionar la indústria 4.0. La signatura de l’acord s’ha produït a l’inici de la jornada sobre pimes industrials i 4.0 que es fa al llarg d’aquest matí i migdia a la seu del Gremi de Fabricants.

Com a conseqüència del Pacte Nacional per la Indústria, el departament d’Empresa i Coneixement impulsa un programa, anomenat ProACCIÓ 4.0, per impulsar la transformació de les petites i mitjanes empreses catalanes cap a la indústria 4.0. Es preveu que en tres anys el puguin utilitzar un miler d’empreses. Per la seva part, la Fundació per la Indústria, amb seu a Sabadell però amb àmbit d’actuació català, impulsarà accions per ajudar les pimes industrials a fer el canvi de mentalitat i d’actitut que el progrés tecnològic requereix. La Fundació per la Indústria ho farà amb diverses col·laboracions entre elles amb Fepime, la sectorial de petita i mitjana empresa de la patronal Foment del Treball. Es tracta sobretot de sensibilitzar perquè el canvi tecnològic és irreversible.

“Les petites i mitjanes empreses, a diferència de les grans, no disposen dels elements per fer el pas cap a la Indústria 4.0, i moltes d’elles estan convençudes que no poden fer els canvis necessaris per seguir existint en el futur més immediat”, assegura el president de la Fundació per la Indústria, Josep Roca. Segons Roca, “no es tracta només de facilitar-los l’accés a les eines tecnològiques, -que també-, sinó que volem acompanyar-les en el canvi cultural i de mentalitat”, manté.

Per la seva part, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha assegurat que els canvis a la indústria “cada vegada són més ràpids” però a la mateixa vegada palesa que la integració de la tecnologia a la indústria “determina la competitivitat de l’empresa i dels territoris”. Chacón anima les empreses a integrar la digitalització a l’estratègia d’empresa” tot sostenint que “sense les petites i mitjanes empreses aquesta revolució no serà possible”.

Jornada sobre la indústria 4.0 al món de la pime

La signatura del conveni s’ha fet a l’inici de la jornada Sóc una pime industrial. Com m’adapto a la indústria 4.0, que es fa al llarg d’aquest divendres a la seu del Gremi de Fabricants, amb una quinzena de ponent i un centenar d’assistents.

Foto portada: Chacón i Roca, aquest matí. Autor: David B.