Foto portada: la consellera d'Empresa, Àngels Chacón, durant la trobada telemàtica.

Chacón (Indústria) anuncia “ajuts directes” a les pimes industrials

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, s’ha compromès aquesta tarda a aprovar un paquet d’ajuts directes a la indústria compatible amb altres programes per fer afrontar als efectes de la crisi del coronavirus. Chacón ha mantingut una trobada telemàtica amb una setantena d’empresaris del sector tèxtil convocada pel Gremi de Fabricants, la Fundació per la Indústria i Textor. 

Chacón ha assegurat que fins ara i davant la pandèmia s’ha mirat de parar el cop dels efectes de la crisi i que, després de les mesures d’estímul al comerç o la restauració, vindran les mesures per la indústria. Així s’ha compromès a facilitar “ajuts directes” que s’han d’acabar concretant la setmana vinent (per exemple la seva dotació pressupostària). Però ha concretat que aniran enfocats a les pimes “que han patit com ningú els efectes de la Covid-19”. Això de forma complementària als préstecs ICO o altres mesures impulsades pels executius espanyol o català. Hi haurà també un seguit de taules de reactivació econòmica.

“La crisi del coronavirus no pot anar acompanyada de menys recursos per a polítiques industrials o aspectes com la digilitalització”, ha assegurat en un altre moment.

La trobada ha estat organitzada per la Fundació per la Indústria, el Gremi de Fabricants i la Confederación de la Industria Textil (Texfor). Les tres entitats tenen seu a Sabadell, al carrer Sant Quirze.

Roca (Fundació per la Indústria): “la prioritat de les empreses ara és sobreviure”

“Fa poques setmanes signàvem un acord per accelerar la transformació 4.0 de la indústria però ara la prioritat de les empreses és sobreviure”, ha convingut en la seva intervenció inicial el president de la Fundació per la Indústria, Josep Roca.

Preocupa la fi dels ERTOs

Una vintena d’empresaris han pres també la paraula al llarg de gairebé una hora i mitja. Així han mostrat la seva preocupació pel moment en que s’acabi l’estat d’alarma i finalitzin els ERTO per força major, ja que no es preveu una ràpida recuperació, i la legislació obliga a activar tota la plantilla. Temen que no puguin assumir el personal perquè no hi haurà producció ni vendes suficients. Chacón ha assegurat que cal lligar el termini de l’ERTO a la productivitat i no només a un calendari temporal perquè si no els expedients temporals acabaran sent EROs, amb la gent a l’atur de forma permanent.

Foto portada: la consellera d’Empresa, Àngels Chacón, durant la trobada telemàtica.