Foto portada: obres per fer el centre d'Amazon, aquest matí. Autor: M.Tornel.

Santa Perpètua exigeix aturar el centre d’Amazon entre Sabadell i Barberà

L’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, demana aturar les obres per instal·lar un centre logístic d’Amazon entre Sabadell i Barberà. La mobilitat d’entrada i sortida preocupa i molt Santa Perpètua, qui denuncia que les obres es fan sense els estudis de mobilitat pertinents.  Per tot plegat, Garcia va aprovar fa uns dies un decret, al que ha accedit aquest digital, que exigeix als ajuntaments de Sabadell i Barberà i a Infraestructures de la Generalitat saber-ne tots els detalls.

Amazon preveu instal·lar el segon centre logístic més gran de Catalunya entre Sabadell i Barberà, tot i que formalment ho fa en terme municipal exclusiu de Barberà del Vallès. Les obres han començat a alta velocitat al polígon de Can Roqueta. 50.000 metres quadrats en un terreny de vuit hectàrees. Els efectes preocupen alguns veïnats de Sabadell, com el de Can Roqueta o Torre-romeu, però també els municipis veïns, que temen l’increment de trànsit.

El principal accés al centre logístic serà la carretera B-140, la carretera que va de Sabadell a Santa Perpètua i que connecta amb l’AP-7 a través d’una rotonda dins del terme d’aquest municipi. L’ajuntament de Santa Perpètua es mostra molt preocupat per l’increment de trànsit que causarà el centre logístic. Fonts del consistori han assenyalat a aquest digital que els treballs s’estan fent sense estudi de mobilitat, ni l’informe obligatori de la Direcció General de Carreteres. Tot sense respectar els criteris del Pla Territorial Metropolità de Barcelona del 2010. Per aquest motiu Garcia demana a la conselleria de Territori que revisi d’ofici el pla del Centre Logístic de Can Rabella.
A més, Garcia demana als ajuntaments de Barberà i Sabadell, més al govern català, que aporti tota la informació sobre les obres, ja que fins ara no els han facilitat, en un fet considerat com a “inhabitual” per aquest ajuntament. Finalment l’alcaldessa ha activat l’àrea de Territori del seu municipi per fer un informe sobre les afectacions que podria causar l’increment de mobilitat a la zona.

Segons fonts del consistori perpetuenc ja circulen cada dia 17.000 vehicles de mitjana per la carretera B-140, col·lapsada en diversos punts en algunes hores del dia (a l’entrada i sortida de Sabadell, l’entrada i sortida de Can Roqueta o l’accés a l’AP-7). Les noves instal·lacions faran més difícil encara la mobilitat. Per això demanen que, mentre no se solucionen els enllaços viaris, s’aturin les noves implantacions.

Foto portada: obres per fer el centre d’Amazon, aquest matí. Autor: M.Tornel.