Foto portada: un vidre trencat a causa d'un robatori en una nau de Can Roqueta. Autor: cedida.

La delinqüència al polígon Can Roqueta fa plantejar alguns empresaris deixar la zona, alerta el CIESC

Algunes empreses del polígon industrial de Can Roqueta es plantegen canviar d’emplaçament a causa de la inseguretat i els robatoris que pateixin. Així ho avisa el Consell Intersectorial d’Empresaris, el CIESC. 

Aquesta mateixa setmana han començant les obres per reformar el polígon Can Roqueta, que s’allargaran al llarg d’aquest any 2020. Aquest divendres el Consell Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Comarca (CIESC) alerta que la inseguretat i els robatoris a la zona fan que algunes empreses es plantegin marxar del polígon Can Roqueta. Adjunten fotos: un acte vandàlic contra una empresa produït amb uns danys valorats en 30.000 euros. La setmana següent cinc individus van tornar a robar a l’empresa del costat.

Sobretot la delinqüència abunda el cap de setmana, amb accions vandàliques contra les naus, amb robatoris “continuats”, carreres de cotxes com la que va acabar amb desenes d’identificacions fa setmanes, i falta d’enllumenat crònica, ja que es denuncia des de fa molts anys.

“Davant d’aquests problemes algunes empreses que ocupen naus de lloguer s’estan plantejant reubicar-se en altres polígons de la zona davant la manca de solucions i la falta de resposta tan per part de l’ajuntament com de les forces de seguretat”,alerta el CIESC.

En els propers dies els empresaris i propietaris de la zona demanaran trobar-se amb la responsable econòmica del govern de Sabadell, Montse González, així com amb comandaments dels Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal per buscar solucions. Mentrestant obren la porta a contractar vigilants de seguretat privada.

Més de 4.000 treballadors

El polígon de Can Roqueta té un total de 72 hectàrees i un 80 per cent aproximadament d’ocupació. Hi ha ubicades prop de 250 empreses que ocupen a 4.125 persones.

Foto portada: un vidre trencat a causa d’un robatori en una nau de Can Roqueta. Autor: cedida.