President de la Cambra de Comerç de Sabadell, Ramon Alberich. Autor: David B.

La Cambra vol test de detecció del coronavirus per tots els treballadors

El president de la Cambra de Comerç de Sabadell, Ramon Alberich, conscient que la tornada a l’activitat empresarial no serà fàcil, ha elaborat un document on planteja mesures destinades a evitar el contagi del virus un cop els treballadors es reincorporin a la feina. N’hi ha que pertanyen a l’àmbit econòmic, i d’altres que són d’aplicació pràctica, com per exemple implantar l’obligatorietat d’efectuar tests de detecció del virus de forma setmanal a la totalitat dels treballadors. 

En el context d’aturada de l’activitat empresarial de les darreres setmanes, el president de la Cambra de Comerç de Sabadell, Ramon Alberich, entén que “el retorn és fonamental per accelerar el procés de recuperació de l’activitat en les organitzacions”. És per això que Alberich ha elaborat un document on presenta algunes mesures pensades per a la tornada a la feina, tant de caràcter econòmic com pràctiques, en l’àmbit de la prevenció del contagi del coronavirus: una de les més dràstiques implica fer tests a la totalitat de la població activa de forma setmanal, per detectar els infectats. A més, proposa implantar l’obligatorietat de prendre la temperatura diàriament en arribar al lloc de treball.

En aquest sentit, el president té clar que un cop tot torni a una relativa normalitat, “el virus seguirà actiu”. És per això que, en finalitzar l’estat d’alarma, “haurem de tornar a treballar extremant totes les precaucions”. Per tant, aconsella “mantenir les persones en teletreball mentre no acabi la pandèmia”.

Garantir EPIs i augmentar la tecnologia 

Una altra de les mesures que Alberich considera indispensable és “implementar una xarxa de distribució d’equips de protecció individual (EPIs) a tot el teixit econòmic de Catalunya”. D’aquesta forma s’haurien de crear packs de seguretat individualitzats per a cada treballador segons les activitats. També indica, en relació amb la mesura, la forma de garantir-ne la distribució: “a través de les farmàcies i empreses de subministrament industrial”.

En l’àmbit tecnològic, el president de la Cambra també aposta per implementar “les tecnologies de connexió remota”, “complementar amb caràcter d’urgència la xarxa de fibra òptica i garantir l’accés universal d’alta velocitat a totes les empreses”, amb l’objectiu de facilitar el teletreball.

Torns amb sis dies de descans 

Tota precaució és poca a l’hora de combatre el coronavirus; per això que el director de la cambra no només proposa continuar i potenciar el teletreball, sinó que també portar un control estricte sobre aquelles persones que es desplacin, de forma individual, al seu lloc de treball. Per tant, entén que s’haurien de crear “torns de treball amb períodes de descans de mínim sis dies de confinament per a totes aquelles persones que no hagin estat anteriorment infectades”.

A més, indica que seria bo “aplicar qüestionaris de simptomatologia a les persones amb temperatura alta” i, a nivell més general, “refer totes les avaluacions de riscos, actualitzant-les”. Per últim, demana “eliminar la manipulació de mecanismes d’obertura de portes i teclats d’ús comú, passamans en escales o dispositius de control de presència” i implementar mesures per “reduir al màxim la coincidència de persones i densitat en espais comuns”.

Foto portada: El president de la cambra de comerç, Ramon Alberich. Autor: David B.