Sabadell Cerveser

“La cervesa és més un producte gastronòmic que un refresc”

  • La Fira de la Cervesa Artesana ocupa Fira Sabadell de nou aquest cap de setmana.

  • iSabadell sorteja 20 entrades dobles per assistir de franc a la fira. Més info AQUÍ.

L’associació Sabadell Cerveser ha presentat aquest dimecres la segona edició de la Fira de la Cervesa Artesana de Sabadell, un esdeveniment amb dues vessants (professionals i públic general), que l’any passat va atraure més de 10.000 persones a Sabadell. Aquest any, ja han començat les activitats de la Setmana de la Cervesa.

Sabadell produeix cervesa. Ho fa a través dels diversos productors que, al voltant de l’entitat Sabadell Cerveser, organitzen la Fira de la Cervesa Artesana de Sabadell. Aquest cap de setmana la fira arriba a la segona edició a Fira Sabadell amb l’objectiu de mantenir o augmentar el volum de visitants de l’any passat, més de 10.000. Des de Sabadell Cerveser argumenten que la cervesa artesana anirà a més en els propers anys, ja que ara només representa el 0,6 per cent de les vendes de cervesa mentre que a altres país la seva quota de mercat és molt superior.

Els productors de cervesa artesana som tots molt petits i tenim uns competidors molt grans. Així que la nostra única sortida és unir-nos i créixer junts”, assegura Roger Plata Cots, un dels organitzadors.

Aquesta edició de la fira està especialment enfocada als fabricants i productors de cervesa artesanal, dels quals hi haurà una bona representació. Catalunya té unes 200 cerveseres i a Sabadell hi assistiran una quarantena. A la fira es faran sessions formatives, hi haurà material professional i productes. A més, es faran visites guiades a cinc cerveseres. “Quan vam crear la fira vam veure que hi havia un buit en el sector professional. Ens organitzem per omplir-lo i treballem per ser una fira professional de referència”, assegura Sami Claret, un dels altres organitzadors.

“La Fira de la Cervesa no és una Oktoberfest”, assegura el regidor de Comerç, Carles Bosch, tot i que tant l’Ajuntament com Sabadell Cerveser recorden que la fira està oberta i també dirigida al públic general, que podrà entrar comprant un got per tres euros. La fira obre portes divendres a la tarda i les mantindrà durant tota la jornada de dissabte i diumenge. “El món de la cervesa està molt viu”, diu Claret, que exposa la idea força de la fira: “la cervesa és un producte gastronòmic; molt més que un refresc”. Amb aquesta idea han afegit el lema ‘Tast experiencie‘ com a identificatiu de la fira i amb aquest objectiu es faran diverses activitats durant tota la setmana, com un sopar al restaurant Contrast, un maridatge a la galeria-cafè Genial, presentacions de cerveses, sessions teatrals a la bodega Coca i visites guiades a la Microcerveseria. Les activitats es poden trobar al web de la Fira de la Cervesa.

Visites guiades a la fira

Així mateix, a Fira Sabadell hi haurà un punt d’informació i, si hi ha prou demanda, es farà un recorregut comentat a mode de visita guiada a la fira. Durant tot el cap de setmana hi haurà xerrades divulgatives i formatives, així com presentacions de cerveses, serveis i formació obertes a tothom. Es farà un curs per elaborar cervesa a casa i es presentarà un curs d’especialització en cervesa artesana.

iSabadell sorteja 20 entrades dobles per a la Fira de la Cervesa Artesana de Sabadell. Per a participar-hi, heu de contestar, afegint el vostre nom i DNI, la següent pregunta i enviar-la per correu electrònic a redaccio@isabadell.cat. Entre les respostes correctes rebudes els dies 8 i 9 d’octubre, iSabadell sortejarà les 20 entrades. La pregunta és la següent: ‘Digues-nos una de les cerveseres catalanes que podrem trobar a La Fira Internacional de la Cervesa Artesana de Sabadell’.

Respostes a redaccio@isabadell.cat. Per a ser vàlides hauran d’arribar abans de les 23.59 hores del dijous 9 d’octubre. iSabadell enviarà els vostres noms a l’organització, i un correu avisant-vos que heu guanyat les entrades, que podreu recollir a l’accés a la fira.

Foto portada: Sami Claret, Carles Bosch, Ramon Miró i Roger Plata, a la Microcerveseria, aquest matí. Autor: David B.

Comments are closed.