Foto portada: un local buit al carrer de Gràcia. Autor: J.d.A.

La crisi econòmica per la Covid colpeja més les microempreses

Les empreses d’entre un i cinc treballadors representen tres de cada quatre a Sabadell. Però en canvi, el 90 per cent dels negocis que han tancat en el darrer any tenen aquest tamany. És a dir, la pèrdua d’empreses, sobretot a causa de la crisi ni molt menys tancada encara de la Covid, ha afectat més les micropimes més petites. 

Les dades les aporta el Consell Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Comarca (CIESC) qui demana mesures específiques per a les microempreses i els seus treballadors. Creuen que calen mesures per capacitar les petites empreses i els treballadors a la nova situació, fomentar la creació de nous negocis, reorientant empreses i persones i detectar riscos de tancament per facilitar ajuts directes en cas de tenir potencial i evitar que abaixin la persiana. “La petita empresa és la base de l’economia local i comarcal”, abunda el CIESC, en un comunicat.

Segons l’anàlisi del CIESC, entre juny del 2019 i juny del 2020 van tancar a Sabadell mig miler d’empreses (513 en total). D’aquestes, 450 (gairebé el 88 per cent del total) tenien entre un i cinc treballadors. El pes d’aquest segment és majoritari a Sabadell, on tres de cada quatre negocis tenen aquest tamany. La crisi de la Covid ha afectat més les microempreses, malgrat que també han tancat algunes grans empreses (més de 500 treballadors) a la ciutat (han passat de 11 a vuit en un any) i a la demarcació (han passat de 66 a 60 en el mateix període).

Foto portada: un local buit al carrer de Gràcia, aquest dimarts. Autor: J.d.A.