Sabadell Smart Congress 2015

La directiva de la RECI es reuneix a Sabadell

En el marc del Sabadell Smart Congress s’ha reunit dimecres la Junta Directiva de la Red Española de Ciudades Inteligentes (RECI). El seu president, Íñigo de la Serna, que és l’actual alcalde de Santander (PP) ha explicat que els ajuntaments de Jaén i Santa Cruz de Tenerife s’han incorporat a la RECI. Així mateix, s’ha atorgat la denominació de ‘municipis amics’ a Galapagar (Madrid), Puerto Lumbreras (Murcia) y Huércal-Overa (Almería).

El president de la RECI, Íñigo de la Serna, ha definit la xarxa com un “òrgan molt tècnic i poc polític” i ha assegurat que les ciutats futures hauran de ser més amables, més eficaces en la seva gestió i més favorables per a la generació de noves oportunitats de negoci i desenvolupament econòmic. Així mateix, ha dit que la RECI ha desenvolupat un concurs públic “pioner” per actuar com a central de compres. Per la seva part, l’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, ha destacat que Sabadell vol ser líder en polítiques smart.

El secretari d’Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació, Víctor Calvo-Sotelo, ha destacat l’aposta del govern central per impulsar les ciutats intel·ligents com una forma de crear riquesa, ocupació i negoci per a les empreses espanyoles, que així podran exportar més. El Ministeri ha destinat fa poc temps 13 milions d’euros al desenvolupament de les smart cities.

La ‘Red Española de Ciudades Inteligentes’ es va formar l’any 2012 i ara està formada per 62 ciutats, entre elles quatre catalanes: Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Sabadell i Sant Cugat del Vallès.

Foto portada: Instants abans d’iniciar-se la reunió. Autor: David B.