Pacte per la Reindustrialització. Autor: A. Pujadas.

La indústria ha crescut més que els serveis al Vallès en els darrers tres anys

El Gremi de Fabricants ha acollit aquest matí una nova jornada de treball del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental, que agrupa els 23 municipis de la comarca, sindicats, patronals i cambres de comerç i universitats. La finalitat és valorar la feina feta i establir el marc de treball compartit pels pròxims dos anys.

El Consell Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Comarca (CIESC) ha organitzat aquest matí una nova sessió de treball del Pacte per la Reindustrialització. L’objectiu és compartir les estratègies de desenvolupament econòmic local i dissenyar una política industrial comuna entre tots els agents participants.

El president del CIESC, Blai Costa, ha destacat la importància que té la col·laboració público-privada entre administracions i empreses, cosa que creu que s’ha de potenciar. Per donar-hi impuls, Costa creu que dos aspectes que han de millorar són les comunicacions i el marc legal, de cara a agilitzar la burocràcia.

La trobada d’avui també ha servit per connectar el Pacte per la Reindustrialització amb el Pacte Nacional per la Indústria de la Generalitat de Catalunya. La directora general d’Indústria catalana, Maria Àngels Chacón, assegura que els dos pactes tenen molts eixos en comú. Chacón ha remarcat que la finalitat és potenciar “el 20 per cent de PIB industrial que tenim a Catalunya”.

La indústria creix un 14 per cent en tres anys

Un dels impulsors del Pacte per la Reindustrialització és el Consell Comarcal del Vallès Occidental. El seu president, Ignasi Giménez, creu que les administracions han d’impulsar el sector industrial no només pel passat que té a la comarca sinó també “perquè apostar per la indústria significa apostar per treballs de més qualificació, més ben pagats, feina molt més estable i molt més segura”.

Ignasi Giménez ha destacat que la indústria ha crescut un 14 per cent en els darrers tres anys, per sobre, per exemple, del 10 per cent que ho ha fet el sector serveis. Tant Giménez com Chacón i Costa han remarcat la importància de potenciar la Formació Professional i acostar les necessitats de les empreses als programes educatius.

Foto portada: sessió de treball aquest dimarts al Gremi de Fabricants. Autor: A. Pujadas.