Foto portada: la seu mundial de Fluidra està a la Torre Milenium. Autor: Wikimedia Commons.

La sabadellenca Fluidra i la nord-americana Zodiac es fusionen per crear el gegant mundial de les piscines

El grup de Sabadell Fluidra i la companyia Zodiac es fusionaran per crear un grup empresarial amb vendes per valor de 1.300 milions d’euros i un resultat d’explotació brut combinat (Ebitda) de 210 milions. Ambdues companyies estan dedicades al sector de la piscina i tenen una presència geogràfica complementària.

Les empreses mantenen que l’operació “permetrà accelerar” el creixement i generar “més valor” per a clients, accionistes i treballadors. La nova companyia tindrà un equip humà de 5.500 persones i presència a més de 45 països. Fluidra absorbirà a Zodiac, fins ara proveidor de la multinacional catalana de les piscines.

El president executiu de Fluidra, Eloi Planes. Autor: ACN.
El president executiu de Fluidra, Eloi Planes. Autor: ACN.

L’empresa resultant mantindrà el nom de Fluidra. Malgrat tot, els accionistes de Zodiac controlaran la major part de la societat. La multinacional sabadellenca està especialitzada en el sector de piscines residencials, comercials i wellness mentre que Zodiac té una forta especialització en el sector residencial.

Fluidra seguirà cotitzant a la borsa espanyola i mantindrà la seu mundial a Sabadell (a la Torre Millenium de l’Eix Macià) així com la seu nord-americana a Vista (San Diego), Califòrnia. Està previst que la fusió es faci efectiva durant la primera meitat del 2018. El president executiu de Fluidra, Eloi Planes, serà el president executiu del Consell d’Administració de la nova companyia, mentre que el CEO de Zodiac, Bruce Brooks, en serà el CEO.

Foto portada: la seu mundial de Fluidra està a la Torre Milenium. Autor: Wikimedia Commons.