La Ronda Europa, a Can Llong, durant l'estat d'alama. Autor. J.d.A.

Respostes en 24 hores als dubtes sobre les mesures pel Covid-19

L’Ajuntament ha organitzat un servei d’atenció per atendre dubtes sobre les mesures econòmiques derivades de la crisi del nou coronavirus. L’oficina està formada per personal de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom i el Servei d’Orientació i Intermediació Laboral. Qui vulgui adreçar-se pot fer-ho a l’adreça de correu peconomica@ajsabadell.cat. Es comprometen a respondre abans de 24 hores. També es pot contactar amb ells al número de telèfon 618 316 616 de 9 a 14 hores. 

Així mateix s’ha creat un web especial, Servei d’Atenció Sabadell Covid-19 Àmbit Econòmic, que s’anirà actualitzant a mesura que hi hagi novetats. La pàgina inclou un resum de les mesures econòmiques per a treballadors per compte aliè, per compte propi, empreses o comerços.

Guia resum

D’altra banda, el consistori i les entitats econòmiques de la ciutat a més dels sindicats majoritaris han editat una guia de resum de les mesures econòmiques impulsada per l’administració local, autonòmica i estatal per a persones amb contracte laboral, autònoms i empreses. L’objectiu és donar una resposta unificada al teixit econòmica en aquesta situació excepcional.

Mediació entre propietaris i llogaters

D’altra banda, la Cambra de Comerç i la Cambra de la Propietat es comprometen a crear un sistema de mediació per tractar les demandes que hi ha per ajornar els lloguers en aquells comerciants que no poden afrontar la renda mensual a causa del decret d’estat d’alarma. Segons l’Ajuntament, es vol evitar que algun comerç ja no pugui pujar la persiana un cop passada l’esta d’alarma. Aquest sistema entre les dues cambres, la dels comerciants i la dels propietaris, buscaran solucions que no perjudiquin als propietaris.

Impostos

Cal recordar que l’Ajuntament s’ha compromès a no cobrar les taxes de residus, mercants, encants o la taxa de terrasses als comerços durant el període que estiguin tancats. D’altra banda, s’ha ampliat el termini per pagar l’impost de circulació, la taxa de guals o l’IBI. Les empreses que s’allotgen als dos vivers d’empreses municipals, a Fira Sabadell i a Can Roqueta, no pagaran lloguer durant l’estat d’alarma.

Foto portada: la Ronda Europa, de Can Llong, amb gairebé tots els comerços tancats, el passat divendres. Autor: J.d.A.